ARTIKEL

Het voorspel

Jan de Jeu | 03 september 2009 | Fotografie Jan de Jeu

In gedachten heb ik dus al een voorstelling van de luidspreker wanneer ik op maandag 24 augustus met Lufthansa in gezelschap van de hoofdredacteuren van Music Emotion en HVT – Ivo v/d Broek en Theo Wubbolts – van Schiphol naar Hamburg vlieg alwaar de nieuwste loot aan de Dynaudio stam zal worden onthuld.

Het daadwerkelijke evenement heeft echter pas dinsdag plaats. Bij aankomst in het Hamburgse hotel – waar ook de viewing plaats zal vinden – worden we verwelkomd door de Nederlandse distributeur Edwin Vlieger die de vorige dag reeds gearriveerd is . Tijdens het welkomstdrankje voegen CEO /eigenaar Wilfried Ehrenholz en international sales manager Torsten Morisse zich bij het gezelschap. Geleidelijk arriveren ook persvertegenwoordigers uit o.a. Engeland en Scandinavië waarna gezamenlijk het diner gebruikt wordt. Tezamen met de daaropvolgende avondwandeling door de aangrenzende kleurrijke havenwijk van Hamburg  een perfect zinnenprikkelend voorspel voor de dag van morgen. Een dag die overigens in de ochtenduren begint met een rondrit door de stad. Onze gastheren nemen klaarblijkelijk uitgebreid de tijd om de spanning tot steeds grotere hoogte op te voeren.

U zult zich ondertussen misschien afvragen waarom een Deens luidsprekermerk er voor kiest om deze presentatie in het Duitse Hamburg te laten plaatsvinden. Welnu, Dynaudio mag dan een Deens merk zijn maar het hoofdkantoor is gevestigd in Hamburg. Dit is een bewuste keuze vanwege het internationale karakter van de stad met zijn grote haven, internationale vliegveld etc. Wellicht speelt ook een geringe rol dat eigenaar Wilfried Ehrenholz de Duitse nationaliteit heeft. De kasten voor de luidsprekers worden echter nog steeds gemaakt in de fabriek in Vejle terwijl de ontwikkeling van de modellen, het vervaardigen van de luidsprekerunits en de assemblage nog steeds plaats vindt in Skanderborg in Denemarken. Beiden op relatief korte afstand van Hamburg.


EDITORS' CHOICE