ARTIKEL

Feest der herkenning


René van Es | 18 december 2008 | Fotografie René van Es

Tenslotte die dag uitleg over transformatoren die mijn kennisniveau te boven ging. Als gebruiker van audio apparatuur en eigenaar van buizenversterkers, maak ik dagelijks gebruik van eindtransformatoren. Ik weet dat die ongeveer het belangrijkste onderdeel vormen van een correct ontworpen buizenversterker en een schakeling maken of breken. Ari Polisois van A2B Electronic toonde zijn eigen ontwerp transformator met extra wikkelingen.

Voor mijn begrip en kennis van buizentechniek dook de Fransman te diep in de materie, edoch de aanwezigen hingen aan zijn lippen. Later leerde ik dat de heer Polisois samenwerkt met onder meer het Italiaanse merk Graaf. Meer lezingen zouden de volgende dag gehouden worden.

Klik hier voor een vergrote afbeeldingKlik hier voor een vergrote afbeeldingKlik hier voor een vergrote afbeelding

Op mijn vraag wie er zoal lezingen hebben gehouden op vorige festivals kwamen namen als Guido Tent (Tentlabs), Tim de Paravicini (EAR), Jean Hiraga, Lynn Olson, Per Lundahl (Lundahl Transformers), Brian Sowther (Sowther Transformers), Steve Bench, Allen Wright (VSE), Peter van Willenswaard (AudioMagic), Pieter Treurniet (Tribute Transformers) en John Boskie (TubeCAD) naar boven. Voorwaar niet de eerste de besten in audioland. Trouwens, Holger Barske (LP Magazine), Menno van der Veen, Peter van Willenswaard, Guido Tent en alle anderen kun je in de wandelgangen tegenkomen en aanspreken.

EDITORS' CHOICE