Houd ik mezelf voor de gek?

Ik probeer er achter te komen of ik mezelf niet voor de gek houd, omdat het luisteren middels een hoofdtelefoon zoveel verschilt van het luisteren naar luidsprekers. Sting’s Fragile weet echter hetzelfde kunstje te flikken. De gitaar klinkt levensecht. Er is snelheid en transparantie en een overvloed aan details. Het zo kenmerkende stemgeluid van Sting is in volle glorie te horen. Ademloos laat ik me meevoeren door de muziek. Met de iPod op shuffle, zittend in een comfortabele tuinstoel, geniet ik uren achter elkaar van muziek terwijl ik lekker in de tuin zit. Dit varieert van breekbare liedjes gezongen door Eva Cassidy tot ronkend slagwerk bij een live optreden van Bonnie Raitt.

Naast analoog aansluiten van bijvoorbeeld een iPod kan de Cruise natuurlijk ook uitstekend dienst doen als Dac via de USB uitgang van een computer of laptop. Standaard wordt hiervoor een mooie USB kabel meegeleverd. Ik koppel de Cruise aan mijn desktop computer en kies in Windows de ADL Cruise als weergever. Binnen twee minuten klinkt er geluid uit de Koss PRODJ100. Naast op de computer opgeslagen muziek in diverse formaten beluister ik ook wat Cd’s. Matt Dusk is een zanger met een stem die bij vlagen wat wegheeft van Sinatra. De combinatie Cd, computer, ADL Cruise en Koss PRODJ100 werkt perfect. Duidelijk hoor ik de kleine nuances in de stem. Bij Theme From Loaded Gun gaat het grote orkest volledig los. Ondanks de overvloed aan instrumenten loopt het geluidsbeeld totaal niet dicht en blijft alles individueel te volgen. Klappen op een pauk worden met kracht en gewicht mijn oren ingeslingerd en qua dynamiek valt er ook niets te klagen.

De in de inleiding genoemde hebzucht is gedurende de gebruiksperiode alleen maar gegroeid. De ADL Cruise maakt de belofte van “Superb Sound Anywhere” volledig waar. Wat een heerlijk muzikaal stukje miniatuur elektronica. Kwaliteits muziekweergave waar je maar wilt, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Met de ADL Cruise is het wel degelijk mogelijk. Ik hoop dat de importeur voorlopig nog even vergeet een afhaalopdracht voor de Cruise te versturen…

We testten overigens ook de ADL Esprit; deze volgt!

Aanvullende informatie:
ADL CRUISE 500, - EURO

Importeur
X-Fi
info@x-fi.nl
Tel. 0344-570777


EDITORS' CHOICE