Van de kleine tot de grote portemonnee

Jochem Geerdink | 25 september 2012 | Fotografie PHOTO40

En Sonos. Natuurlijk. “Ik kan me niet herinneren ooit meer te hebben verkocht dan van Sonos”, lacht Bos. Dat blijkt ook wel tijdens ons bezoek aan de heropende zaak. Regelmatig komt één van de twee medewerkers van Bos met een doos van het bedrijf uit Santa Barbara uit het magazijn lopen.

Naast hifiapparatuur en luidsprekers, is een deel van de zaak ingericht voor televisie. “We willen mensen een totaalpakket kunnen bieden”, verklaart Bos de aanwezigheid van zo’n vijftien televisieschermen. Maar ook hier geldt: slechts enkele, in dit geval twee, pijlers. “Panasonic is verreweg de beste op het gebied van plasma, terwijl je voor LCD simpelweg niet om Samsung heen kunt”, vertelt Bos in de luisterruimte die speciaal is ingericht voor home cinema.

Volgens Bos kan hij in zijn winkel een groot publiek bedienen. “Van de kleine tot de grote portemonnee, iedereen kan hier terecht”, zegt de store manager, die er heilig van overtuigd is dat de speciaalzaak nooit zal verdwijnen. “We krijgen ze binnen in de zaak, mensen die op basis van recensies op internet een set samenstellen. Met een briefje komen ze dan de bewuste artikelen ophalen. ‘Heeft u het al gehoord’, vraag ik dan en zet ze in de luisterruimte. Vervolgens laat ik ze ook andere, vaak beter klinkende, combinaties in dezelfde prijsklasse horen. Niet zelden gaat de klant met andere apparatuur naar huis dan waarvoor hij aanvankelijk kwam.”

Bos en zijn personeel nemen uitgebreid de tijd voor klanten, die gewoon binnen kunnen lopen, maar ook een luisterafspraak kunnen maken via de website van Hi-Fi Klubben [http://www.hifiklubben.nl/winkels/winkels/hilversum.htm]. “Ik vind het prachtig om te zien wat we kunnen bereiken. Mensen die heerlijk onderuit gezakt genieten van hun favoriete muziek. Met ruim 3,5 terrabyte aan streaming audio hebben we altijd wel iets dat mensen leuk vinden en waarbij ze vervolgens met hun voet meetappen op de maat van de muziek. Ook zie je dat ze kippenvel krijgen, of zelfs geëmotioneerd raken. Allemaal situaties die we meemaken in de winkel.”

De keuze voor de artiesten van hkconcerten.nl om de opening muzikaal op te luisteren, is dan ook een bewuste. “Het is misschien wat vreemd om artiesten in een zaak vol elektronica akoestisch te laten spelen”, beaamt Bos. “Maar bij hifi draait het er juist om dat je de muziek zo dicht mogelijk bij de luisteraar brengt, met het minste verlies. Hoe kun je dat beter doen dan door de artiest dichtbij de luisteraar te brengen?”, besluit de vestigingsmanager, voordat Sandy Dane haar laatste nummer inzet.

Hi-Fi Klubben Hilversum
Langestraat 90-92
1211 GW Hilversum
Tel: 035 – 6250400
Fax: 035 – 6250410
E-mail: hilversum@hifiklubben.nl
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:30 uur
Donderdag koopavond tot 21:00 uur
Zaterdag van 09:30 tot 17:00 uur

Neem ook eens een kijkje op de Hi-Fi Klubben Special Page 

EDITORS' CHOICE