ARTIKEL

Kwaliteit

WBT slaagt er keer op keer in om de invloed van de connectoren op het geluid nog verder terug te brengen. Luisterproeven laten steeds een duidelijk verschil in geluidskwaliteit horen tussen merkloze pluggen en originele WBT`s. Het zal geen verrassing zijn dat WBT op alle vlakken beter scoort dan de qua uiterlijk vaak verdacht nauwkeurig nagemaakte kopieën. Maar ook pluggen van `bekende` merken moeten het vaak afleggen. Hoewel geluidskwaliteit een subjectief begrip is zijn zaken als ruimtelijkheid, zuiverheid, detaillering, frequentiebereik en afwezigheid van vervorming zeer goed objectief waar te nemen, en op al deze vlakken scoort WBT constant hoog.


Teflon

Ook op het gebied van mechanische constructie overigens. WBT gebruikt uitsluitend het hoogwaardige isolatiemateriaal teflon, dat zeer hoge temperaturen kan weerstaan. Dat is onder andere van groot belang voor de mechanische integriteit van de plug ná het vast solderen, maar ook voor het bereiken van de hoogste elektrische veiligheidsnormen.

Dat is waarschijnlijk ook de reden dat meer dan 300 vooraanstaande fabrikanten van luidsprekers, geluidsapparatuur én kabels voor WBT kiezen als ze hun product van aansluitmateriaal moeten voorzien. Zowat de helft van de totale omzet van WBT komt voort uit de levering van die OEM producten.


EDITORS' CHOICE