ARTIKEL

Goede connecties met WBT

(advertorial)

Onderstaand artikel is geschreven in samenwerking met WBT, en is ook terug te vinden in de WBT special op HiFi.nl.

Goede bekabeling wordt meer en meer beschouwd als een essentieel onderdeel van een met zorg samengestelde geluidsinstallatie. Maar alleen goede bekabeling is niet voldoende. De kwaliteit van het signaaltransport wordt namelijk in even hoge mate bepaald door de gebruikte pluggen.


Over WBT

Het Duitse bedrijf WBT ontwikkelt en produceert al sinds 1985 hoogwaardige audioconnectoren en bijpassende accessoires in hun eigen fabriek in Duitsland. Daarin zijn ze volledig gespecialiseerd. Oprichter Wolfgang B. Th├Ârner (inderdaad: WBT) is houder van meer dan twintig internationale patenten op het gebied van technische innovaties en het ontwerp van audioconnectoren. Zo vond hij in 1985 het locking mechanisme voor cinch-connectoren uit, waarbij door het aandraaien van de buitenste huls een zeer strakke verbinding tussen plug en apparaat tot stand kon worden gebracht. Dat bleek zeer gunstig te zijn voor de geluidskwaliteit


Filosofie WBT

De bedrijfsfilosofie van WBT schrijft voor dat een connector het signaal moet geleiden, zonder dat dat signaal op welke wijze dan ook wordt be├»nvloed. WBT doet al ruim twintig jaar intensief onderzoek naar de optimale constructie van connectoren en naar de beste geleidende materialen. Zo wordt er alleen gebruik gemaakt van zeer hoogwaardig koper of fijn zilver (99,9% zuiver). Het laagje goud dat de koperen connectoren tegen oxidatie beschermt is dikker en vooral harder dan bij andere merken. Bij veelvuldig gebruik treedt dus veel minder slijtage op. Ook is de goudlaag via een speciaal proced├ę direct op het koper aangebracht, wat ook weer beter is voor de geluidskwaliteit.


EDITORS' CHOICE