ARTIKEL

Nieuwe technologieën bij Harman Kardon

600 – High Definition Video Center

In de inleiding van dit artikel schrijf ik dat Harman Kardon een “werkelijk geweldig Digital Video Entertainment Center” zal introduceren. Dat is natuurlijk een uitspraak die bij veel mensen de vraag zal oproepen wat er nou zo ‘geweldig’ aan dit Digital Video Entertainment Center is?
Wat dacht u van een ‘op Linux gebaseerde computer’ die u de mogelijkheid biedt om High Definition video content op te kunnen nemen zonder verlies van kwaliteit. En dan bedoelen we de High Definition stream: dus inclusief ondertiteling, eventuele meerdere geluidstracks en andere meegezonden informatie. En dat u die op de harde schijf opgenomen content ook nog eens weg kunt schrijven op een DVD-schijf of een Blu-ray Discs, waarbij de Blu-ray afspeelbaar is in de DVC600 en de Sony Playstation 3. Indrukwekkend, niet?

Nou, het wordt nog indrukwekkender! De DVC600 kan namelijk tegelijkertijd acht (8!) HD-streams opnemen. Een negende kanaal kan dan via time-shift ook nog eens geregistreerd worden. En terwijl die negen kanalen opgenomen worden kunt u het tiende kanaal gewoon kijken. De totale opslagcapaciteit bedraagt maar liefst 1 terabyte. Zoals ik al zei: geweldig! Maar u hoeft nog niet naar uw lokale dealer te rennen om er één te kopen: de DVC600 wordt namelijk, naar verwachting, pas eind maart leverbaar. Er moeten namelijk nog wat zaken ‘opgelost’ worden met de diverse aanbieders van digitale televisie. De DVC600 kan met een DVB-T, DVB-S of DVB-C tuner geleverd worden. ER komt ook nog een DVC300 versie die uitsluitend in standaard definitie op kan nemen.


1000 – Digital Media Center

Iets minder geavanceerd dan die DVC 600, maar daardoor niet minder indrukwekkend, zijn de specificaties van het DMC 1000 Digital Media Center. De DMC 1000 beschikt over een 250 gigabyte waar muziek en video op opgeslagen kan worden. Bij het laden van een cd zal de DMC 1000 automatisch zoeken of deze cd al in het bestand staat, en zoniet deze volledig automatisch gaan ‘rippen’. Dat rippen kan gebeuren in meerdere, zelf in te stellen, kwaliteiten (Lossless tot lage bitrate MP3). Om het zoeken van albums te vereenvoudigen maakt de DMC 1000 gebruik van GraceNote, zodat u op uw scherm door de album covers kunt bladeren.


De DMC kan kopiëren naar de interne harde schijf, maar u kunt ook wegschrijven naar memory cards, naar een aangesloten USB harddisk of weer terug naar een CD. Via de Harman Kardon ‘ The Bridge’ kunt u ook uw iPod aansluiten en bedienen via de DMC 1000. De DMC 1000 kan ook nog eens 4 zones aansturen.

De DMC 1000 zal 2699 euro gaan kosten.


DVD 49 – multi speler

Ondanks het typenummer refereert Harman liever naar de DVD 49 als een ‘ optical drive’. Want de DVD 49 speelt namelijk veel meer dan uitsluitend DVD’s. Naast DVD’s kunt u namelijk ook DVD-Audio schijfjes, SACD’s en diverse soorten Media Cards via de DVD 49 afspelen. Mensen die hun muziek op een aparte harde schijf hebben staan kunnen deze via de USB ingang op de DVD 49 afspelen.De DVD 49 kan videosignalen ook nog eens via de HDMI uitgang ‘upscalen’ naar 1080p.


resumerend

…kunnen we stellen dat Harman Kardon tijdens het Press event in Munchen veel interessante nieuwe apparaten heeft getoond. Zelfs nog veel meer dan ik hier heb besproken. Zo heb ik bijvoorbeeld nog niks geschreven over de nieuwe AV-receivers, welke alle denkbare formaten van dit moment weer kunnen geven. Of de Digital Lounge pakketten die een eenvoudige en complete thuisbioscoop oplossing bieden inclusief versterking, luidsprekers en beeldscherm. Of de Guide + Play navigatiesystemen, de nieuwe JBL luidsprekers (welke we binnenkort zullen gaan testen) en het ‘ keigave’ JBL On Call docking station voor de Nokia 5310.

De komende weken zullen wij u hiervan via de nieuwsrubriek op de hoogte houden.

Klik hier voor de nieuwe Harman Kardon brochure


EDITORS' CHOICE