ARTIKEL

AND Benelux BV & Marantz

Patrick van den Bergh | 26 oktober 2005

Marantz

Als fervent Home Theater liefhebber ben ik natuurlijk altijd nieuwsgierig naar de nieuwe AV-producten van merken als Marantz en NAD. Geen uitgebreide demonstraties maar enkel te bezichtigen. Dit mag de pret echter niet drukken, en aangezien de ruime ervaring met de AV-receivers van bijvoorbeeld Marantz is een statische presentatie voor mij persoonlijk ook wel genoeg. Ik kan mij echter goed voorstellen dat veel aanwezigen hier totaal anders over denken en de geïnteresseerden wel degelijk liever een demonstratie krijgen voorgeschoteld van bereikbare set-ups.

VAD show 2005 (c) Xingo

Marantz Benelux toonde haar compleet nieuw programma aan AV-apparatuur uit de Range serie. Startende met de goedkoopste uit de serie, de SR4600 AV-receiver samen met de DV4360 DVD-speler, tot en met de ‘top-of-the-bill’, de SR9600 AV-receiver samen met de DV9600 alles-speler. Voor de veeleisende Home Theater of meerkanaals muziekliefhebber ‘on budget’ zijn juist dit soort top AV-receivers uitermate interessant. Er wordt een degelijke kwaliteit geboden op zowel geluidstechnisch vlak alsook de ondersteuning van de allerlaatste formaten compleet met een akoestische Room-Calibration dat de laatste tijd enorm aan populariteit wint. En dit alles tegen, relatief, betaalbare prijzen waarmee dit soort producten vaak een uiterst sterke concurrentie vormt voor het instapsegment van gescheiden voor- en eindversterkers van andere merken.

VAD show 2005 (c) Xingo

VAD show 2005 (c) Xingo


AND Benelux BV

AND Benelux presenteerde de nieuwe Masters Serie van NAD. Het gerucht van de nieuwe surround voorversterker en 7-kanaals eindversterker van NAD circuleert al enige tijd op het internet en diverse Home Theater fora, maar nu werden ze dan officieel gepresenteerd in Nederland. De M15 pre/pro is THX Ultra II gecertificeerd en heeft alle moderne formaten en surround-matrixen aan boord. De M25 is een 7-kanaals eindversterker welke een slordige 160W aan 8 Ohm (all channels driven!) kan leveren. Dit alles verpakt in een uiterst stijlvolle behuizing en tegen scherpe prijzen zet NAD naar mijn mening weer terug op de AV-markt. Het programma wordt verder ingevuld met een M55 universele speler en uiteraard een dual-mono geïntegreerde versterker, de M3. Want NAD blijft, naast meerkanaals, een hoogwaardige stereoweergave nog steeds hoog in het vaandel dragen. Stiekem had ik deze surroundset toch graag eens gehoord.

VAD show 2005 (c) Xingo

VAD show 2005 (c) Xingo

VAD show 2005 (c) Xingo


EDITORS' CHOICE