ARTIKEL

Joenit, More Music

Philip van Deijk | 24 maart 2005

Joenit
Merken; The Chord Company, Einstein, Partington, Rega, Sumiko, Totem.

Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

Rega en Totem zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en genieten op alle audioshows een grote mate van populariteit. Groot was mijn verbazing dan ook toen ik naast een set Totem luidsprekers Einstein versterking in het rack zag staan. Het programma van Einstein is vrij compleet en loopt van twee OTL topmono-eindversterkers tot een geïntegreerde hybride versterker van 60 watt. Voor de eindversterkers kan gebruik worden gemaakt van The Tube voorversterker, geheel hard-wired opgebouwd en een potmeter die buiten de signaalweg zit. Een cd-speler met buizenuitgang en twee phono-versterkers maken de Einstein range compleet. Een korte luisterimpressie op een set Totem heeft veel indruk op mij gemaakt. Binnenkort meer hierover op Hifi.nl.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo


More Music
Merken; Audio Physic, Avalon, Bow Technologies, Crystal Cable, dCS, Densen, Finite Element, Immedia, Koetsu, MIT, Nagra, Pass Labs, Primare, Reference Recordings, Siltech Cables, Spectral, SSC.
Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

dCS komt binnenkort met een geïntegreerde cd-speler op de markt. De techniek opgedaan in de losse dac’s wordt nu dus in een complete cd-speler gestopt. dCS kennende zal dit weer een grensverleggend product zijn en bij vele van ons bewondering oogsten. Een hoge resolutie digitale-volumeregelaar en digitale input maken van deze SA-CD-speler een echte alleskunner. Voor de absolute top is er een gescheiden loopwerk en dac van dCS leverbaar.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

Dat het altijd nog beter kan bewijst Avalon weer met opvolger van de Eidolon die de illustere naam Eidolon Vision draagt. Boven de Eidolon Vision blijft nog steeds de Eidolon Diamond.
Viola Audio Labs mag zich een versterkermerk noemen dat zich schaart bij de absolute wereldtop. Het ontwerp komt van Ton Colangelo en Paul Jayson, de eerste ontwerpers van het fameuze Mark Levinson en later Cello.
Wie ooit een Theta Cassablanca aan heeft geschaft kan daar tot het moment van deze dag geen spijt van hebben. Er is een nieuwe Dolby/DTS/Circle surroundkaart beschikbaar zodat uw Cassablanca nu ook de nieuwste formaten als Dolby Prologic Iix, Dolby Digital EX, DTS Neo6 en ES en Circle Surround II aan kan.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

Siltech heeft zijn Classic kabels, zowel optisch als klankmatig, naar een nog hoger niveau getild met de MKII versie. De MKII weet op het gebeid van losheid, precisie, laagweergave en muzikaliteit nog een stap verder te gaan dan de Classic.
Audio Physic heeft de Yara modellen met een Evolution boekenplank en Evolution vloerstaander uitgebreid. Het zijn beide tweeweg van het basreflex type. Ook is er een nieuwe Spark, die qua vormgeving en techniek een kleinere versie dan de Tempo is.
Finite Elemente komt met een revolutionair ontwerp om de planken direct aan de muur te monteren zonder dat aan de kwaliteitseisen wordt gesleuteld. Bij de Master Reference kunnen de toplevels in een Heavy Duty versie geleverd worden zodat bijvoorbeeld ook een zware eindversterker of zeer gewichtige draaitafels bovenop geplaatst kunnen worden.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) XingoDe Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

Crystal Cable levert een zeer hoogwaardige iPod aanlsuitkabel. Door de fijne en elegante bouw van de Crystal Cable zullen de iPods moeiteloos verbonden kunnen worden in plaats van de vaak dikke en stugge kabels van andere merken.


EDITORS' CHOICE