ARTIKEL

Lente HiFi `05 - verslag 7

Philip van Deijk | 24 maart 2005

Eurogram
Merken; Accoustic Research Cables, AM Denmark, Apollo, DaCapo,  Harmonic Technology, Helios, Hype, KR Audio Electronics, Myro, Pluto, Solidtech, Soundman, Trackmate, Vibraplane, Von Schweikert Audio.

Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

Eurogram pakte dit jaar nog grootser uit dan voorgaande jaren. Een kingsize zaal vol met audiosnoepjes waaronder de wereldpremière van de Von Schweikert VR7 MKII S.E. De nieuwe VR7, die in pianolak voor een prijs van 41.500 euro te verkrijgen is, is een passieve luidspreker. Het frequentiebereik begint bij 13 Hz en loopt op tot 100.000 Hz. Op de show werden zij aangestuurd door KR Audio Electronics. Het mid/hoog door een Kronzilla en het laag door de VT8000 push-pull eindversterker. Voorwaar geen slechte set en heb helaas maar kort, te kort, van de “reality-sound” kunnen genieten.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

Nieuw bij Eurogram zijn Cyber Light kabels van Harmonic Technology. Een glasvezelkabel met een analoge werking. Deze serie bestaat inmiddels uit vier verschillende uitvoeringen. Voor bron naar voorversterker, phono naar voorversterker, eind- naar voorversterker en een digitale coaxiale verbinding. Spelen met deze kabels heeft als resultaat een ‘zwartere’ achtergrond, meer ruimte-informatie en microdetaillering. Een realistischer middengebied gekoppeld aan een 3D soundstage. Ook het laag maakt een stap vooruit en is strakker, voller en luchtiger.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

Verder liet Eurogram met behulp van een custom-made Big Flat Screen met een Mitsubishi beamer zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van de computer als beeld en geluid drager.
Solid Tech showt een ingenieus opgebouwde veerconstructie in hun audioracks om componenten van een nog betere ontkoppeling te kunnen voorzien. Voor het opbergen van cd’s kan men nu een cd-rack van Dacapo aanschaffen. Het is modulair en is makkelijk uit bouwen.


Dimex
Merken; Blue Note, Cambridge, Magnum Dynalab, Schroers & Schroers, Spendor.

Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

Sinds kort zijn draaitafels van het Italiaanse Blue Note verkrijgbaar via Dimex. Vanaf 1.400 euro is er de Piccolo inclusief arm en een Benz Micro element. Tot voor kort had Dimex geen aanbod in draaitafels. Maar omdat Cambridge Audio ook in het pakket zit en men via dit merk veel vraag kreeg naar phono modules, heeft men besloten het importeursschap te nemen van Blue Note platenspelers.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

Cambridge biedt altijd erg veel waar voor zijn geld en heeft een zeer uitgebreide lijn. Van een losse phono-versterker tot aan een 7.1 receiver. Nieuw is de kabellijn van Cambridge. Geschikt voor zowel analoog, digitaal/optisch en thuisbioscoop. En dat alles voor zeer acceptabele bedragen van 30 tot 70 euro.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo


Xanadu/Alfi
Merken; Xanadu, Alfi

Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

In deze luisterruimte staat de splinternieuwe Xanadu HRS33 opgesteld, een 2-weg systeem met 2 bas midunits en een ringradiator. Deze fraaie luidspreker is een goede signaalvolger, waarbij  micro-informatie en dynamiek met een relatief grote kast behouden blijft. Hij is namelijk 1.20 meter hoog. Een ander nieuwtje is de AW14. Die heeft slechts één basunit en een tweeter maar bereikt daarmee een hoog oplossend vermogen en een diep doorlopende basweergave. De AW14 is voorzien van een bi-wire aansluiting, het frequentiebereik loopt van 45 Hz tot 30 KHz. Indien men de Xanadu’s met een buizenversterker aan wil sturen dan wordt op verzoek een aanpassing gedaan omdat een buis-uitgangstrafo combinatie graag een zo gelijk mogelijke belasting ziet.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

Alfi versterking ziet er altijd zeer fraai en imposant uit. Ook hier een als primeur een geheel met buizen uitgeruste 5.1 surround voorversterker. Naast de HRS33 stonden de HQSE 65 Parallel Single Ended monoblocks die elk 65 W SE aan vermogen leveren.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo


EDITORS' CHOICE