ARTIKEL

Viertron


Michel Hazen | 21 maart 2005

Viertron
Merken: Acoustic Solutions, Meridian, Acoustic Energy, Castle, Musical Fidelity
Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

Importeur Viertron presenteert de Acoustic Solutions SP102 surround receiver van slechts Euro 445,- en een DVD speler voor Euro 245,-. Tevens aanwezig is de DAB+FM tuner SP111 van Euro 345,-. Leuk ook qua vormgeving zijn de Portal draagbare DAB radio`s.

De G serie staat in meerdere opstellingen centraal bij Meridian. De eerste set is een G08 CD speler, G02 gebalanceerde voorversterker en G56 stereo eindversterker. De tweede set is de G07 CD speler met G51 receiver, waarbij de koper de keuze heeft tussen een AM/FM of DAB/FM tuner. Tweemaal te vinden op de stand is de G91 DVD audio controller met FM tuner en optioneel met FM/DAB tuner. Het centrale deel van een compleet digitaal systeem dat door uitbreiding van het aantal digitale actieve luidsprekers van een stereo naar een surround opstelling kan groeien. Meridian demonstreerde met de DSP5200 luidsprekers en de kleinere DSP33 luidsprekers. De DSP reeks luidsprekers van Meridan beschikken over digitale scheidingsfilters en separate digitaal analoog converters en eindversterkers per luidsprekereenheid.

Doelen Lente Hifi Show 2005 (c) Xingo
G-serie van Meridian (boven en onder)

Doelen Lente Hifi Show 2005 (c) Xingo

De welbekende AE1 is aan zijn derde gedaante toe: de MkIII van Euro 2790,- en is voorzien van een ringradiator tweeter. Ook aanwezig de grotere broer van de AE1, de AE3. Deze is buiten de eenheden van de AE1 voorzien van een grotere kast met twee woofers een beide zijden.

Belangrijkste nieuws bij Castle is de Harlech S2 transmissielijn luidspreker die opvallend is voorzien van een woofer aan de bovenzijde van de speaker.

Doelen Lente Hifi Show 2005 (c) Xingo

Nieuwkomers bij Musical Fidelity zijn de A5 versterker en de A5 CD speler. De A5 serie bestaat verder uit een voor- en eindversterker. Een SACD speler staat gepland in mei 2005. De A5 geïntegreerde versterker levert een vermogen van 250 Watt per kanaal en is technisch gebaseerd op de kW500 van Musical Fidelity. De A5 heeft een home theatre direct input voor integratie met een surround processor. De CD 5 is er in een gelimiteerde oplage van 1.500 stuks en is een 24 bits 192 k upsampling hybride CD speler met de 6112 mu-Vista buizen.

Doelen Lente Hifi Show 2005 (c) Xingo
Musical Fidelity

EDITORS' CHOICE