ARTIKEL

Lente HiFi 2005 - verslag 5

Michel Hazen | 21 maart 2005

Tannoy
Merken: Acoustics, Atacama, Beyer Dynamic, D-Boss, Epos, Myryad, Nexus, Onkyo, R.E.L., Tannoy en van den Hul
Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

Grote blikvangers bij Tannoy zijn de Arena design luidsprekers. Een 5.1 surround gebaseerd sub satelliet systeem waar vormgeving en geluid gecombineerd worden. De luidsprekereenheden die gebruikt worden in dit systeem zijn de bekende Tannoy dual concentric drivers, alleen nu in een 5 inch variant. Voor Euro 1799,- krijg je een actieve 300 Watt subwoofer, een center en vier satelliet luidsprekers. Deze dienen dan nog naar keuze gecombineerd te worden met lage of hoge stands. Leverbaar in vier kleuren.

Audica ontwikkelt haar CS luidspreker serie vanuit de visie het beeld centraal te stellen. Deze serie dient voornamelijk als geluids complementering bij LCD- en Plasma schermen die zelf niet of over kwalitatief mindere luidspreker eenheden beschikken. De aluminium behuizingen sluiten qua vormgeving mooi bij flatscreens aan. Er zijn verschillende systemen in de CS serie te verkrijgen waarbij ook een gecombineerde links, rechts en centerluidspreker te leveren is in een aluminium behuizing.

Doelen Lente Hifi Show 2005 (c) Xingo

REL laat onder andere de vernieuwde Storm 5 subwoofer zien. Opvallend is dat de behuizing compacter geworden is (nu 34,5 x 52 x 37 cm) en passend binnen de lijn van nieuwe REL producten voorzien van een blauw display aan de voorzijde. De Storm 5 heeft een ingebouwde 200 Watt MosFet versterker, is voorzien van een afstandbediening voor het instellen van de setup parameters en leverbaar in 6 echte fineerkleuren voor Euro 1699,-.

Doelen Lente Hifi Show 2005 (c) Xingo
REL subwoofers (boven en onder)

Doelen Lente Hifi Show 2005 (c) Xingo

DiBoss… geen nieuwe speler op de LCD markt maar de nieuwe naam voor D-Boss. DiBoss laat haar nieuwe H serie LCD schermen zien die een modernere, rondere vormgeving hebben en voorzien zijn van diverse aansluitmogelijkheden zoals Scart en VGA. De prijzen zijn Euro 1999,- voor de 32 inch versie, Euro 1199,- voor de 26 inch versie en Euro 699,- voor 20 inch.

Doelen Lente Hifi Show 2005 (c) Xingo
Nieuwe naam en vernieuwde vormgeving bij DiBoss


EDITORS' CHOICE