ARTIKEL

High Fidelity Antwerpen 2005

Dr. Longbeard & Marja | 17 maart 2005

Ook de achtste verdieping heeft een hoekje met statische opstellingen. Hier twee Belgische software leveranciers met hun cd’s repsectievelijk lp’s. Daartussen weer een Nederlands audio blad en wel Vi-Fi. België of meer precies Vlaanderen kent geen eigen gedrukt A/V magazine, vandaar de aanwezigheid van de Hollanders. Overigens is de situatie in het andere België, Wallonië, ook zo. Daar zijn het de Franse bladen die worden gelezen.

Antwerpen2005 (c) Xingo

Een vloer lager zijn de ruimtes iets kleiner en gelijk gezellig druk. De drukte hier en daar belet echter niet om goed te kunnen luisteren. Een beetje geduld en er is een plekje vrij op de ‘sweet spot’, want ook hier is de doorloopsnelheid van bezoekers, vrij hoog, net als bij veel andere shows. Echt een uurtje luisteren komt niet vaak voor, terwijl de show juist daarvoor bedoeld is!

Uitschieters die voor ons de moeite waard zijn, zijn onder meer de nieuwe Linn Chakra versterkers. De relatief kleine kamer is geen belemmering voor een goed (show) geluid. Een lekker dik kleed over de vloerbedekking en een goede plaatsing van luidsprekers en de sub (een beetje in het gangetje) doet wonderen.

Antwerpen2005 (c) Xingo

Een heel ‘plezante’ atmosfeer is ook te vinden in de kamer van Technology Factory. Deze Antwerpse dealer heeft een keur aan planten, kaarsen en schilderijen meegesjouwd. Dit alles om een fraaie Clearaudio draaitafel met Prima Luna versterking en Cadence luidsprekers een nog lekkerder omgeving te geven. Het geluid is zeer muzikaal en gewoon prettig. Het gebruikte meubilair van Tabula Rasa is trouwens een verhaal apart. De Duitse ontwerper gebruikt prachtig uitgewerkt massief enorm dik hout om tafels, stoelen en rekken (op maat) te maken. Even een krukje opzij schuiven resulteert in bijna een hernia, het gewicht is nogal fors. Om het gedraaide vinyl schoon te houden is er de Belgische primeur van de Cadence Okki Nokki platenwasser. Het ontwerp is weer verder verbeterd en maakt nog beter schoon. Deze kamer is de meest romantische in de ruimste zin van het woord. Hoe zou de winkel zijn?

Antwerpen2005 (c) Xingo

Antwerpen2005 (c) Xingo

Nog een kamer die opvalt is die van Daluso. Wij hadden de luidsprekers nog nooit zo gehoord als hier. Versterking door wederom een Prima Luna en gevoed door een Njoe Tjoeb cd speler klinkt het geheel naar meer.

Antwerpen2005 (c) Xingo

Goed geluid op een show is echt mogelijk. Een combinatie van improvisatie, inzicht, fantasie en vakkennis kan van elke ruimte een goed klinkende maken. De bewijzen zijn ook op deze show weer te vinden.

De High Fidelity Show Antwerpen 2005 valt op door zijn vriendelijkheid in alle opzichten. De organisatie, de deelnemers en de gastheer in de vorm van het hotel werken hieraan allemaal mee. Volgend jaar graag weer.


EDITORS' CHOICE