ARTIKEL

Monitor Audio - Marantz - Jamo - HNNY Benelux

Een tweede aanwezige leverancier voor inbouwspeakers is Monitor Audio. Systemen die normaal als monitor geleverd worden hangen in een voorzetwand en doen niet onder voor de “houten” exemplaren. De gril is te spuiten om de kleur van de muur aan te nemen. Wie niet de mogelijkheid heeft speakers in de muur te plaatsen kan uitwijken naar het Radius systeem dat satelliet, vloerstaander en subwoofer combineert van stereo tot 7.1 of meer. Met een op platte schermen afgestemde kleurstelling en vormgeving.

IS Europe 2005 (c) Xingo

IS Europe 2005 (c) Xingo

Marantz levert binnen de eigen groep van ondernemingen Opus als besturingssysteem voor multiroom en muziekdistributie. Nieuw is van Marantz zelf een muziekserver die binnenkort op de markt komt. Als distributeur kiest Marantz voor Audioquest bekabeling en Mordaunt Short luidsprekers, maar merkt daarbij ogenblikkelijk op dat Opus te combineren is met vele merken elektronica en speakers. Installatie besteedt Marantz strikt uit aan eigen relaties met kennis van zaken.

Roel van Gestel (Marantz) demonstreert multi room systeem tijdens IS Europe 2005 (c) Xingo

IS Europe 2005 (c) Xingo

Onverwacht staat Jamo op de ISE 2005. De luidsprekers zien er goed uit, het geluid beoordelen kan in deze omgeving niet. Fraai vormgegeven is de elektronica die Jamo sinds kort onder eigen naam levert. Een futuristische subwoofer staat op de vloer ons toe te glimmen.

IS Europe 2005 (c) Xingo

Allcanview is de naam van een component waarmee u: High Definition TV kijkt, satelliet radio en TV ontvangt, op internet surft, mail ophaalt, DVD kijkt, muziek opslaat, CD’s draait etc. Eigenlijk is het een fluisterstille computer uitgerust met alle denkbare multimedia toepassingen. In een eigentijdse opvallende vormgeving die past in een moderne huiskamer. Steeds meer van dit soort “boxen” komen op de markt en gaan steeds vaker computer, DVD, CD, videospeler en satellietdecoder vervangen. In deze opvallend fraaie vorm zagen we dat nog niet eerder.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Audica is ondergebracht bij distributeur HNNY, die ook Tannoy in-wall speakers opgesteld heeft staan. Net als heel bijzondere, maar wel kostbare Tannoy’s, die mij vaag doen denken aan verfilmingen en schetsen van Jules Verne verhalen.

IS Europe 2005 (c) Xingo

Audica is een nieuwe naam en het bedrijf bestaat ongeveer een jaar. De oprichters komen allemaal uit de audiowereld, voornamelijk uit de Britse audio industrie en maken in eigen beheer luidsprekers waarvan de vormgeving is afgestemd op platte TV schermen. Zoveel mogelijk met behoud van geluidskwaliteit. De kasten zijn gevormd uit aluminium en de drivers zijn speciaal ontwikkeld. Miniatuur woofers (50 mm) en full size 10 mm tweeters. Bijzonder is de unit die samen met een frame geleverd kan worden waarop een plat scherm mag hangen. In Ă©Ă©n kast onder het scherm treffen we de linker en rechter frontspeaker en de center. Combineerbaar met satellieten die men aan de muur hangt of vloerstaanders. Het diepe laag komt uit een subwoofer. Een winnaar qua vormgeving en wie zoekt in deze categorie doet er goed aan een HNNY dealer te bezoeken.

IS Europe 2005 (c) Xingo

IS Europe 2005 (c) Xingo

De ISE 2006 zal te vinden zijn in Brussel. In 2007 is men terug in Amsterdam. Met naar verwachting zowel in Brussel als in Amsterdam meer deelnemers. Diverse audio/video distributeurs liepen rond om de voelhoorns uit te steken en om in te schatten hoe hun producten passen in het concept van de beurs en nog meer in het concept van toekomstige muziek en beeld beleving.

EDITORS' CHOICE