ARTIKEL

(vervolg)

Jan de Jeu | 11 januari 2004

Krell toont de KCT voorversterker, de Full Power Balanced 750 MCX en de FPB 700 CX en in een display iets verderop de home theater componenten DVD player, Hometheater Standard en Theater Amplifier Standard. Stuk voor stuk beschikkend over een indrukwekkend uiterlijk.

CES 2004 (c) Xingo

CES 2004 (c) Xingo

Bij Canton zie ik een drietal inbouw luidsprekers die ik nog niet eerder gezien heb; Inwall 7, Inwall Karat 160, Inwall Ergo 180.

CES 2004 (c) Xingo

CES 2004 (c) Xingo

Iets verderop bewonder ik het uiterlijk van Myriad (foto hierboven) componenten maar inmiddels heb ik de naam Sumiko in de gaten gekregen en wetende dat dit de Amerikaanse importeur is voor o.a. Project, SME en Sonus Faber, spoeden we ons daarheen. Pontificaal in het midden van het Italiaanse luidspreker gedeelte staat daar de nieuwe referentie luidspreker; de Sonus Faber Stradivarius. Een prachtig stuk vakmanschap en wederom is het jammer dat hij niet speelt.

CES 2004 (c) Xingo

Vervolgens doen we nog een ronde op Alexis Park om nog even een tweetal exhibitors te bezoeken.

We beginnen met het Duitse Clearaudio waar we ontvangen worden door Robert Suchy en zijn charmante echtgenote. Hij heeft als nieuwtje een nieuwe referentie phono voorversterker; de Reference van 3100 euro. Volledig gebalanceerd, mono opgebouwd waarbij beide kanalen elk hun eigen behuizing en elk hun eigen aparte voeding hebben. Er zijn dan ook twee volumeknoppen; voor elk kanaal één, instelbaar op twaalf posities. Hij is bestemd voor de audiofiel die geen voorversterker tussen zijn phonotrap en zijn eindversterker wil hebben.

Een tweede noviteit wordt gepresenteerd door Robert Siegert, de ontwerper van de Syncro Power Generator (foto direct hieronder). Een dag voor de CES heeft hij de laatste hand gelegd aan de grote broer van de Syncro; de Power Syncro. In de tweede luisterruimte staat de kleine Syncro boven op zijn grote broer die een output heeft van 1000 W en een piek van 1800 W. Prijs? Ergens tussen 6000 en 8000 euro. De kleine Syncro wordt ingezet bij het beluisteren van de testpersing van ‘Friends of Carlotta’ op het label Stockfisch. Het Aurum Classics element in de Satisfaction arm van de Emotion draaitafel weet een overtuigend klankbeeld neer te zetten.

CES 2004 (c) Xingo

CES 2004 (c) Xingo
Clearaudio balanced reference phonostage

De tweede exhibitor is Totem Acoustics uit Canada. Ditmaal heeft Vince Bruzesse twee nieuwe zaken om bij ons onder de aandacht te brengen. Allereerst een nieuwe luidspreker; de Rainmaker, een kleine tweeweg monitor die 1.149 (zwarte uitvoering) / 1.299 (kersen/maple uitvoering) dollar per paar zal gaan kosten. We beluisteren hem op Plinius en Ayre elektronica en de stand is een Totem T45.

CES 2004 (c) Xingo

In de andere ruimte laat Vince ons vervolgens kennismaken met het tweede nieuwe product; de Totem Drum; een vibrerende cylinder die onder het kussen van een fauteuil gelegd kan worden waarbij de bas van een opname ook lichamelijk gevoeld wordt. Bij de cylinder hoort de Totem Drum amplifier die tot vier cylinders aan kan sturen en nauwkeurig afgesteld kan worden. Zowel de cylinder als de amplifier moeten 600 euro kosten. Wij zijn niet echt film adepten maar we gaan er toch even voor zitten. Mel Gibson schittert in een oorlogsfilm en we voelen de granaten om ons heen inslaan in de bodem. Dit voor de echte filmliefhebber mogelijk interessante accessoire zal, net als de Rainmaker, waarschijnlijk over twee, respectievelijk zes, weken in de Benelux beschikbaar zijn. We sluiten de dag af met een diner in een typisch Amerikaanse gelegenheid waarna we een anderhalf uur durende wandeling door Las Vegas maken waarbij we zowel het Vrijheidsbeeld, de Eiffeltoren als het Casino in Monte Carlo kunnen bewonderen. Hoezo wereldreis?

CES 2004 (c) Xingo

Lees verder


EDITORS' CHOICE