ARTIKEL

HiFi.nl op CES 2004 - 2

Jan de Jeu | 11 januari 2004
Dag 2

Dag twee begint uiteraard weer in het Luxor hotel en wel bij de lange rij voor de taxi die ons naar het Alexis hotel zal brengen alwaar wij op de shuttle zullen stappen naar het Las Vegas Convention Center.

CES 2004 (c) Xingo

Jazeker, vandaag opnieuw naar dat gigantische complex en wel naar de South Hall begane grond waar we een aantal exhibitors zullen bezoeken. Een aantal, want zodra we de enorme hal binnenstappen valt op dat er toch wel ontzettend veel namen zijn die in Nederland niet of nauwelijks bekend zijn en daar ook geen importeur hebben. Verder zijn er nog de suana cabines, relax en massagezetels – al dan niet met rustende beursgangers met of zonder schoenen – en aanbieders van zaken als car audio waar we ons op dit moment niet op richten.

CES 2004 (c) Xingo

CES 2004 (c) Xingo

Aan het begin van de hal een poort met daarboven de aankondiging dat zich daarachter home theater aanbieders bevinden. Zoals uit het voorgaande duidelijk moge zijn staat er veel meer.

We beginnen echter met een exhibitor die o.a. home cinema systemen in zijn pakket heeft. Marantz heeft een theater met 15 zitplaatsen neergezet waarin zij hun nieuwe 3 chip VP 10 S1 projector presenteren waarbij ze gebruik maken van Mordaunt Short speakers en de Marantz componenten SR7400, DV8400, MV 8300 en RC 9200. Dan Miller van Marantz USA verzekert ons dat brightness niet het belangrijkst is wanneer het gaat om een projector. Contrast, dat is waar het om gaat en deze projector heeft een contrast ratio van 4000/1. Impressive? How should I know? Garmt van der Zel, where are you when I need you? Op mij maakt deze 37.999 dollar kostende projector in ieder geval wel indruk.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

Direct naast deze aanbieder de stand van Monster Cable. Twee heren staan voor een soort brandende gelpot en krijgen het publiek zo ver dat ze regelmatig de armen ten hemel heffen en uitroepen; Awsome! Wat er ‘awsome’ is wordt niet zo duidelijk want er speelt geen muziek en beeld is evenmin te bekennen.

Iets verderop de grote stand van Faroudja met een indrukwekkende plasmaschermen galerij en wederom een home theater demo ruimte. We slaan ditmaal over want de hitte in het theater van Marantz heeft ons wat minder enthousiast gemaakt.

Meer naar de zijkant lopen we tegen David Salz van Wireworld aan en deze kabelgigant heeft net zijn nieuwe Starlight 5 HDMI en DVI kabels geintroduceerd.

CES 2004 (c) Xingo

In zijn onmiddelijke nabijheid Klipsch waar we de digitale Wurlitzer jukebox ontwaren; een strak plaatje maar hoe hij klinkt; geen idee! In deze immense hallen is het ook onmogelijk om een installatie te laten spelen. Tenzij je natuurlijk beschikt over een afgeschermd gedeelte zoals bepaalde grote merken die gebruiken.

CES 2004 (c) Xingo

Helemaal aan het eind van de hal de stand van Meridian met een aantal componenten in dezelfde kleur rood die ik ken van hun actieve luidsprekers. Persoonlijk niet mijn smaak maar in het juiste interieur; wie weet? Nieuw van dit merk het G98 DVD Audio transport en de G68 Digital Surround Controller welke genomineerd is voor Best of Controller CES 2004.

CES 2004 (c) Xingo

Een tweede kabelfabrikant die we tegenkomen is MIT. Nieuw aldaar de DVI-D Modular Connector.

CES 2004 (c) Xingo

Vlakbij Audioquest en ook Tara Labs schuift nog door het beeld. Voor het eerst zie ik hier de nieuwe luidsprekers van JM Lab uit de Utopia lijn; de Nova Utopia en de Diva Utopia.

CES 2004 (c) Xingo

Elac presenteert zijn 600 serie en bij Dynaudio veel bekende typen.

CES 2004 (c) Xingo

CES 2004 (c) Xingo


EDITORS' CHOICE