Pluimgraaff Show

René van Es | 01 oktober 2002

Pluimgraaff HiFi Show22222Aan de overzijde van de gang deelt Musical Fidelity de ruimte met Xanadu luidsprekers. De onlangs door Dimitri van Hoven geteste AW 25 staat te schitteren op Musical Fidelity apparatuur uit de 308 reeks. In de ruimte is duidelijk te zien welke vormgeving MF nu toepast. Ik vind het jammer steeds geconfronteerd te worden met een nieuw uiterlijk. De wat oudere MF series passen nooit bij de nieuwste producten. Age van der Woud van Xanadu is zeer succesvol met de AW 25. Zozeer dat hij het niet voor elkaar gaat krijgen op de VAD te staan. Zijn productieaanbod wordt ruim overtroffen door de vraag naar zijn luidsprekers. Hij ziet geen kans om genoeg demo modellen bij elkaar krijgen voor de show. Hij koos voor de Pluimgraaff show, om zich daarna weer volledig te kunnen storten op fabriceren. Fraai klonk het geheel zeker. Zowel Xanadu als Musical Fidelity (Viertron) is het toe vertrouwd om een goede demo neer te zetten.

Naast deze ruimte in zaal 4 maakt Dimex zijn opwachting. Cambridge en Spendor staan samen muziek te maken. Dimex, in de persoon van André van de Berg, laat horen dat de kostbare Spendor S6 zich zelfs laat combineren met een dvd speler in een zeer populaire prijsklasse en een versterker van 500 euro. Beide uit de stal van Cambridge Audio. Nieuw van Cambridge Audio is de V500 digital surround decoder. Wie ooit investeerde in gewoon surround kan nu goedkoop de upgrade maken naar Dolby Digital (AC-3). Voor 479 euro krijgt u heel wat features geleverd en Cambridge Audio kennende zit het met de kwaliteit wel snor. Over het uiterlijk valt niet te twisten, maar naast de perfect afgewerkte Spendors is Cambridge Audio niet moeders mooiste. De schoonheid zit aan de binnenkant van de kast. Typisch Brits zullen we maar denken.

Pluimgraaff HiFi Show22Last but not least is Audipulse aanwezig. Op een set Master One spelen een Vincent CD S3 cd speler en een Vincent SV 238 geïntegreerde klasse A versterker. De ruimte is bijna niet opgewassen tegen het basgeweld dat een Master kan voortbrengen. De dunne houten scheidingswanden gooien roet in het demo eten. Toch blijft de kwaliteit hoorbaar. Wie valt voor Vincent of Master op deze show, zal thuis aangenaam verrast worden. Normale muren en een normale luisterruimte zijn nu eenmaal onontbeerlijk. Audipulse heeft het totale gamma uitgestald van Vincent en T.A.C. buizenversterkers. Een aantal nieuwe producten bij Vincent richt zich op de home cinema beleving waaronder twee 6.1 versterkers van resp. 100 en 130 watt per kanaal. Een lief nieuw versterkertje is de SP 996. Mono en van voren gezien niet veel groter of kleiner dan een liter pak melk. Wie wil kan hiermee een 5 kanaal set bouwen, bi-ampen, de eindversterkers bij de speakers plaatsen etc. Vincent showt in de hybride versterkers en cd speler buizen door een ruitje aan de voorzijde van de kasten. Een buis in de voortrap en transistoren voor het vermogen. Hmm dat zag ik net toch ook bij Unison Research? De buis is zeker nog niet vergeten in audioland. Dat bewijst ook de Chinese Tube-Amp-Company. Leverbaar zijn een viertal geïntegreerde versterkers. 2 x 55 watt uit 4 EL34 buizen, 2 x 60 watt uit vier KT 88’s, 2 x 25 watt uit een viertal 300 B en nieuw is de T.A.C. 834 die werkt met tweemaal vier EL 34’s in de eindtrap. De prijs voor deze laatste loot aan de “T.A.C.” gaat 2600 euro kosten. Alle buizen zijn van Chinese makelij en worden ook vandaag de dag geproduceerd voor onder andere de Chinese defensie industrie. Dus geen gevaar dat u straks met lege buisvoeten blijft zitten.

Pluimgraaff HiFi Show222222Na de laatste kamer te hebben bezocht ben ik door alle heren voorzien van voldoende documentatie om de zondagavond te vullen met lezen. Er was nog meer te zien dan hier in vogelvlucht staat. Zo kwam ik Nirvana kabels tegen, HiDiamond kabels, Zingali luidspekers en WBT materiaal. Voor het gemak vergeet ik de rest van de merken separaat op te noemen. Pluimgraaff Audio uit Vlaardingen heeft kans gezien betaalbaar te combineren met high end gedurende deze show. Een prima indruk van wat er straks in de winkel staat en voorproefje van de VAD show werd geboden. Keuze voor iedereen die serieus met audio aan de slag gaat of dat al is. Gezellig druk, ruim van opzet en uitstekend bereikbaar. Een pluim voor het initiatief van Pluimgraaff en dank aan de inzet van de distributeurs.

(Voor de foto`s dank aan Paul Witberg, Pluimgraaff Geluid)


EDITORS' CHOICE