Pluimgraaff Show

René van Es | 01 oktober 2002

Op zondagmorgen naar Rotterdam rijden gaat zonder files als je op tijd vertrekt. Op weg naar Grand Café Engels om de mini hifi show van Pluimgraaff te bezoeken. Even rondkijken en proeven van nieuwe producten, een vriendelijk praatje en gemoedelijkheid. Dat kan als je vroeg genoeg bent. Zaterdag was het erg druk weten de vertegenwoordigers van de importeurs te melden, nu speelt wellicht het mooie weer parten. Als ik later nog even door Rotterdam loop is er volk genoeg op de been.

Pluimgraaff HiFi Show2222In zaal 1 staat Rick Paap samen met Nutters Audio. Rick speelt daar met zijn eigen Master Three luidsprekers op een set van Gamut bestaande uit de C2R voorversterker, de CD1 cd speler en twee M250 monoblokken. Bekabeling van Nirvana en elk apparaat, ook de speakers, staan op Master Base materiaal. In de hoek staan Master Slamm speakers. Het nieuwste systeem, voor het eerst een drie-weg van Master, voorzien van een extern filter. Tijdens de VAD show zal de Slamm waarvan de eindprijs nog niet bekend is, spelend klaar staan voor de bezoekers. Rick demonstreert het effect van de Master Base. Alle aanwezigen in de zaal nemen duidelijk het verschil waar als achtereenvolgens met materiaal wordt verwijderd onder de voorversterker en cd speler of onder de twee eindversterkers. Met Master Base wordt het geluid transparanter en sneller, maar verliest aan kracht in de midbas. De winst is op het eerste gehoor groot en compenseert het verlies. Rick geeft zelf al aan dat het vaak een kwestie van smaak is of Master Base wel of niet in de uiteindelijke set komt. Nutters Audio distribueert Master Base voor Dynamic Solutions. Bij Nutters zijn naast de vele cd’s die in de verkoop zijn ook de kabels van Ray Kimber te koop. Nieuw zijn de betaalbare Tonik interconnects die beginnen met een prijs van 65 euro voor een halve stereo meter. Daarnaast is er een nieuwe speaker kabel met de naam White Shadow. Voor 7,50 euro de meter wordt u eigenaar. In Duitsland is deze kabel reeds zeer goed getest. Straks op de VAD show zal bij Nutters ook de nieuwste STS cd te koop zijn. Neem vast geld mee.

Pluimgraaff HiFi Show2222222Naast Dynamic Solutions staat Analogue Audio Products. Wim en Bob draaien afwisselt cd’s en platen op een Audio Analogue cd speler of een Nottingham Analogue platenspeler met Benz Micro element en Dino phono trap. Het geluid komt uit een set Diapason Adamates III die staan te glimmen in al hun pracht. Tussen de bron en de luidsprekers staat een hybride versterker van Unison Research. De Unico speelt met groot gemak veel versterkers weg in de eigen en hogere prijsklasse weet Wim te melden. De tweemaal 80 watt kost slechts 1250 euro. Bijzonder is dat de voortrap wordt gevormd door een set buisjes (ECC82) en de uitgang in dynamisch klasse A speelt over een paar Power MosFet’s. Het uiterlijk maakt al hebberig, het geluid nog meer. Die willen we graag voor een test. Helaas moeten we wachten, de vraag overtreft nu al het aanbod. Straks komt er op de VAD show een Unico Pre bij (1995 euro) en een DM eindversterker (2 x 150 watt) voor eveneens 1995 euro. Bridge-baar voor wie nog meer vermogen nodig denkt te hebben. Ook nieuw, niet beluisterbaar maar wel te zien zijn Diapason Emera luidsprekers. De Emera heeft aan de voorkant veel weg van de Adamante, maar kenmerkt zich door een ronde achterkant die gevormd is uit een enkel stuk gebogen multiplex. De afwerking zoals gewoonlijk bij Diapason op ongekende hoogte.


EDITORS' CHOICE