ARTIKELMarantz

HiFi.nl op Marantz jaarlijkse huisshow

Redactie HiFi.nl | 21 augustus 2002 | Marantz

Mordaunt Short

Mordaunt Short MS 912 (c) Xingo bvSinds ruim een jaar importeert Marantz het Britse Mordaunt Short. Mooie luidsprekers die waar voor hun geld bieden. Zo is daar het boekenkastmodel 912 (opvolger van de 902) die beschikt over een nieuwe, apart geplaatste tweeter (waardoor deze speaker een grotere stralingshoek heeft), een groter frequentiebereik en meer kastvolume. Het resultaat is “een nog volwassener” klinkende luidsprekers.
Een soortgelijke opwaardering heeft de vloerstaande 914 ondergaan (opvolger van de 904 en zuilversie van de 904).
Ook zijn er sinds kort zilvermetalen stands voor de Premiere luidsprekers en wall-brackets (voor bevestiging aan de muur).

Premium

Marantz Premium (c) Xingo bvDe premium reeks van Marantz zal vanaf het komende seizoen geen zwarte componenten meer bevatten. Het uiterlijk van de nieuwe lijn is dan uitgevoerd in het bekende goud (champagne zo u wilt) of het nieuwe platinum (met blauwe verlichting en LED’s) uiterlijk. Modellen in de Premium reeks zijn oa de SA-12S1 versterker, VP-12S1 projector (HDTV voorbereid) en de DV-12S1 DVD-speler. Een primeur! (Het eerste model in Nederland wordt verwacht in januari of februari 2003.)

Tevens werpen we een blik op de de opvolger van de SA-1, de SA-17S1. Speelt geen DVD-audio, maar wel SACD op het allerhoogste niveau. De SA-17SI is volledig multi-channel en is bij uitstek een speler voor audiofiele klanten.

Hieronder de, op de PM-17mkII gebaseerde, PS-17 surround versterker, bestaande uit twee eindtrappen. Naar believen kan gecombineerd worden met een of meerdere SM-17 (2 x 60 watt) eindversterkers. Bridgen kan ook, het vermogen wordt daarmee ruim 140 watt per kanaal.

De rondleiding brengt ons tenslotte ook nog bij enkele huidige en nieuwe produkten in het assortiment. We noemen:
- de CC-4300 wisselaar, zoals gezegd ook te combineren met Custom Installation systemen;
- DV-6200 DVD-speler (speelt alle formaten en heeft een aluminium frontpaneel);
- PM-8200, gebouwd op basis van hetzelfde schema als de PM-17;
- Diverse programmeerbare en universele afstandsbedieningen met LCD touch screen;
- De VP-7200 LCD projector met 800 x 600 pixel resolutie en 350 : 1 contrastratio.

Het is veel wat we zien en het oogt goed. Handige en slimme oplossingen voor mensen die kwaliteit zoeken op het gebied van Home Entertainment en Custom Installation. Ondanks alle vernieuwing houdt men bij Marantz vast aan het motto Because Music Matters... Dit is wat Marantz u wil bieden.

Voor meer informatie bezoekt u de website van Marantz en houdt u HiFi.nl in de gaten. Het spreekt voor zich dat we een aantal nieuwe produkten hebben aangevraagd voor recensies. Hier hoort en leest u binnenkort meer over ;-)

MERK

EDITORS' CHOICE