ARTIKELMarantz

HiFi.nl op Marantz jaarlijkse huisshow

Redactie HiFi.nl | 21 augustus 2002 | Marantz

Noot van de redactie

De redactie van HiFi.nl ontvangt regelmatig uitnodigingen van importeurs en winkels om dealerdagen, shows en produktintrodukties bij te wonen. Natuurlijk worden dit soort uitnodigingen met plezier aangenomen. Het biedt HiFi.nl de mogelijkheden te zien wat er het komende jaar te gebeuren staat en we kunnen u als bezoeker hierover al heel vroeg informeren.

Marantz huisshow 2002

Marantz 21 augustus 2002 (c) Xingo bvZo heeft importeur Marantz Europe BV in de week van 18 tot en met 22 augustus haar jaarlijkse huisshow. Hier wordt bij Marantz altijd veel werk van gemaakt. Zo mocht de auteur van dit stuk een jaar of 8 geleden genieten van de kookkunsten van chef-kok Paul Fagel in het Arsenaal.
De afgelopen jaren neemt Marantz aan het begin van het seizoen haar intrede in Kasteel ’t Kerckebosch in Zeist. Een prachtige locatie waar een uitgebreide toelichting werd gegeven bij de produktlijnen en –introdukties van Marantz voor het komende jaar.

Woensdag 21 augustus spraken we tijdens een lunch met Ingrid Rutjes (marketing communicatie) en Bert Kiggen (marketing manager). Roel van Gestel (productmanager) gaf ons aansluitend een rondleiding.

Over de verschillende produktintrodukties zult u op HiFi.nl de komende maanden meer lezen. Wij noteerden alvast enkele van de gepresenteerde noviteiten.

Custom Installation

Marantz CI (c) Xingo bvHet valt op dat meer en meer winkels en importeurs in de HiFi-branche de focus richten op Custom Installation. Een nog niet zo ontgonnen gebied waar men veel expansiemogelijkheden ziet. Zo ook bij Marantz, waar men in samenwerking met oa Opus, pasklare biedt aan een ieder die optimaal gebruik wil maken van de integratiegratiemogelijkheden van “Beeld en Geluid” in de woonsituatie. Geen meterslange kabels, vele her en der verspreid staande componenten en onhandige afstandsbedieningen. Vanuit een centrale unit (wel of niet gecombineerd met diverse bronnen als bijvoorbeeld een CD-wisselaar CC-4300, of de harddisk ‘Music Server’ DH-9300 etc.) stuurt u naar eigen wens verschillende weergave-systemen aan doorheen uw hele huis. In elke gewenste ruimte kunt u via een kleine bedieningsunit in de muur (of via een universele systeemafstandsbediening) deze ruimte voorzien van muziek en film. Of het nu gaat over het beluisteren van Radio 3FM in de badkamer of de door u geselecteerde muziekstukken in de tuin of het bekijken van een film in Dolby Digital, heel veel is mogelijk. Voor de Custom Installation zal Marantz met een geselecteerd dealernetwerk aan de slag gaan.

Range Series

De SR-4300 is de opvolger van de SR-4200 Dolby Surround receiver. Alle nieuwe A/V-receivers van Marantz (SR-4300, SR-5300 en SR-6300) hebben standaard Dolby 6.1 en DTS aan boord. Waarbij de SR-5300 bovendien voorzien is van een volwaardig aluminium front en extra multimedia aansluitingen aan de voorkant. Deze nieuwe modellen zijn pas verkrijgbaar eind van het jaar 2002.

Marantz 9200 (c) Xingo bvBestaand in het huidige assortiment zijn de SR-8200 en SR-9200 Dolby Surround receivers, welke omschreven worden als de “vlaggenschepen”. Daar waar de SR-8200 beschikt over 6.1 en THX select, is de SR-9200 voorzien van THX-Ultra, een ringkerntrafo en een koperen chassis. De SR-9200 receiver is gekozen tot “HiFi Home Component MediaTotaal 2002”. Beide modellen zijn verkrijgbaar.

Een andere prijswinnaar is de DV-8300 “alles-eter” (speelt: SACD, DVD-film, CD, DVD-Audio) en winnaar van de Eisa Award 2002-2003. Voorzien van THX, Dolby Digital, DTS en Mpeg2-decoder.

MERK

EDITORS' CHOICE