ARTIKEL

Home Entertainment Expo 2001

Dr. Longbeard & Marja | 22 juni 2001

Ten behoeve van de show heeft de organisatie een aantal verdiepingen afgehuurd en op die verdiepingen zijn weer niet alle kamers in gebruik. Hierdoor ontstaat een beetje een bufferwerking zodat aanpalende kamers niet al te veel overlast van elkaar hebben. Zoals altijd zijn de mooiste kamers op de hoogste verdiepingen gesitueerd. Bij deze Hilton liggen de luxe suites op de 42ste verdieping. Helaas gaat slechts een heel klein deel van de liften naar deze verdieping en is het ondanks het vroege uur al flink dringen.

Maar met een beetje geduld kunnen we ons door een meesterwerk van de firma Otis – met ingebouwde TV op CNN - naar boven laten sleuren en na het passeren van en een uitgebreid gesprek over haar en makeup met de dames van de bewaking, zetten we onze muzikale ontdekkingstocht voort. Veel van de exposanten hier in New York waren ook al aanwezig in Las Vegas tijdens de CES in januari. Dat maakt de keuze welke kamers we gaan bezoeken al iets eenvoudiger. De show telt meer dan 200 opgestelde installaties.

Recht tegenover de liften bevindt zich de suite waar TacT Audio zich heeft genesteld. Als altijd laat Peter Lyngdorf de aanwezigen weer versteld staan van wat ‘digitaal’ allemaal kan. In de kamer waar Rogue audio zijn betaalbare en uitstekend klinkende nieuwe Tempest geintegreerde buizenversterker laat horen schrikken we ons steeds wild. Bij de ‘buren’ wordt om de twee minuten een kanon afgeschoten! Daar moeten we meer van weten en worstelen ons naar binnen bij Acadian Systems die een kamervullend en 120.000 dollar kostend monster systeem hebben opgesteld. Vier gigantische zuilen met veel transducers zoals ze de luidsprekers zelf noemen gekoppeld via twee enorme actieve filters. Een heel imposant geheel dat zeker in staat is realistische volumes en dynamiek te produceren met de juiste software.

In de gang komen we nog een tweetal zeer interessante boxen tegen. De zeer stijve constructie met veel uitwendige verbindingen doet veel beloven. Het moet wel een geheim ontwerp zijn, want er is geen enkele naam of type aanduiding te vinden.

 


EDITORS' CHOICE