NIEUWSOnkyo

Onkyo DV-SP500


Redactie HiFi.nl | 19 november 2002 | Onkyo
(Ingezonden mededeling)

Onkyo brengt haar nieuwe dvd-speler, model DV-SP500 uit, met veel high-end functies en toch opmerkelijk betaalbaar. De lange lijst hoogwaardige functies van het Onkyo ‘Experience Cinema’-concept biedt allerlei exclusieve Onkyo zaken, zoals de Direct Digital Path technologie en de Vector Linear Shaping Circuitry (VLSC).

Om het digitale audiosignaal over te dragen, wordt in de DV-SP500 een afgeschermde kabel van hoge zuiverheid gebruikt waarmee het 96 kHz/24-bit digitaal bitstream signaal direct van de disc naar de achterzijde wordt gebracht.

Het resultaat is een ruisvrij, digitaal audiosignaal dat minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Conventionele D/A-converters reduceren digitale (puls) ruis in de conversietrap zelf, maar kunnen die niet geheel verwijderen. VLSC (Vector Linear Shaping Circuitry) maakt gebruik van een unieke D/A-conversie waarmee dat pro-bleem vermeden wordt. De data worden tussen twee samplingpunten geconverteerd en deze discrete samplingpunten worden met analoge vectoren in real-time verbonden, zodat een gave golfvorm ontstaat. Het resultaat is een ruisvrij en gaaf, analoog uitgangssignaal van de digitale bron.

De DV-SP500 maakt gebruik van topklasse 192 kHz/24-bit Burr Brown DAC’s met verbeterde meervoudige delta-sigma configuratie, werkend op basis van 4de orde noise shaping en 8-voudige amplitude kwantisering voor een uitstekend dynamisch gedrag en ruimere tolerantie voor klok jitter. Deze vooruitstrevende opzet werd aanvankelijk uitsluitend toegepast in de High-End producten van Onkyo – en nu in de gehele productreeks. Uiterst opmerkelijk in deze prijsklasse is dat de DV-SP500 tevens vorrzien is van een subwoofer voorversterkeringang, zodat ook bij afwezigheid van een stereosysteem een actieve subwoofer kan worden aangesloten en het dramatisch effect van home cinema volledig tot zijn recht komt.

Functieoverzicht Onkyo DV-SP500 dvd-speler

- Geschikt voor dvd, MP3-cd, cd-r(w), vcd en audio-cd
- Moderne 27 MHz/10-bit video D/A-converter
- Geeft PLUGE-signalen door
- Vier herhaalfuncties (titel, hoofdstuk, nummer, A/B-fragment)
- Willekeurig afspelen (dvd, cd, MP3-files/nummers)
- 8 talen geluidssporen
- 32 talen ondertitels
- Meervoudige beeldverhouding (16:9/4:3)
- Bit-rate meter
- Altijd actieve video-uitgangen (composiet, S-Video, Scart)
- Beeldschermbeveiliging
- VLSC (Vector Linear Shaping Circuitry)
- MP3-weergave
- 192 kHz/24-bit Burr Brown audio DAC
- 96 kHz of 48 kHz omschakelbare digitale uitgang
- Direct Digital signaalweg
- Optische & coaxiale digitale uitgangen voor DTS/Dolby Digital/PCM
- Instelbaar dynamisch bereik audio
- Theatre Dimensional
- Speciale subwoofer voorversterker lijnuitgang
- In-beeld display met hoge resolutie (Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans)
- Cursorbesturing op voorzijde
- Display met drie lichtniveaus (normaal, gedimd, uit)
- Gezandstraald aluminium front
- Voor RI-geschikte afstandsbediening voor alle functies

EDITORS' CHOICE