ARTIKELRhapsody

Showverslag: Devialet en Magico bij Rhapsody

Voor mij is een audio show altijd weer een erg leuk uitje. En dan heb ik het, in tegenstelling tot wat u misschien zou verwachten, niet over één van de jaarlijks terugkerende grote audio shows waarop meerdere importeurs vertegenwoordigd zijn.

Nee, dan heb ik het over zo’n show waarin een dealer enkele merken uit zijn pakket combineert en daarmee één of meerdere sets samenstelt waar fervente muziekliefhebbers en audiofielen met genoegen naar komen luisteren.

Er bestaan dealers die dit soort shows nooit organiseren. Anderen koppelen dit soort evenementen aan een jubileum of laten tussen de shows jaren voorbij gaan waarbij zij hun activiteiten beperken tot het tijdens winkeluren open zetten van de voordeur. Slechts een enkeling beschikt over een combinatie van kenmerken als mogelijkheden, energie, enthousiasme etc. om regelmatig dit soort dealershows te organiseren.

Eén van de winkels met een groot aantal shows per jaar is Rhapsody, één van de mooiste High-End winkels die ik in ons land ken. De winkel van klankmagiër Harry van Dalen die gehuisvest is in een prachtig dertiger jaren pand in Hilversum.

We schrijven 30 juni 2012. Het is een mooie, zonnige dag en ik loop door de lommerrijke Borneolaan naar het statige pand op nummer 25. De show begint om tien uur maar ik ben, zoals altijd, wat vroeger op de plaats van bestemming aangekomen. Ik ben dan ook één van de eerste bezoekers. Het biedt me de gelegenheid om enkele korte gesprekken te voeren alvorens het echt druk wordt.Via de hal stap ik de grote luisterruimte binnen. Daar bevinden zich de belangrijkste mensen die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Allereerst is daar natuurlijk gastheer Harry van Dalen van Rhapsody. Niet alleen de man die de sets samengesteld en getuned heeft, maar ook de man die op zijn eigen unieke en vakkundige wijze de demo in de hoofdruimte zal verzorgen. Hij ontvangt me op allerhartelijkste wijze en stelt mij voor aan een tweede belangrijke man; area sales & marketing manager Thierry Massoubre van Devialet, het merk dat tijdens mijn aanwezigheid niet alleen de versterking, maar ook de D/A conversie en het streaming gedeelte voor zijn rekening neemt.

Vervolgens schud ik de hand van Hennie Dolleman, eigenaar van D&D Audio, de Nederlandse importeur van Devialet. Terwijl ik met hem in gesprek ben komt Rob Wattimena binnen. Hem ken ik als een aimabel mens maar ook als een echte muziekkenner en hij verzorgt de demo in ruimte twee waar de spiksplinternieuwe Magico S5 luidspreker speelt. Wanneer de anderen elk huns weegs gaan blijf ik achter met Harry en voer ik een gesprek waarin ik een filosofische kant en diepgang van Harry leer kennen waarvan ik het bestaan niet eerder kon bevroeden. De impact van zijn woorden blijft me, in combinatie met de muziek, gedurende de rest van de ochtend demo bezighouden.


EDITORS' CHOICE