REVIEWWilson Audio

Wilson Duette

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 19 oktober 2012 | Fotografie Fabrikant | Wilson Audio

Je heet David Wilson en ontwikkelt het plan om met een minimonitor te komen. Dan ga je een zware tijd tegemoet, want de markt is verzadigd met mini's van velerlei pluimage. Veel van die luidsprekertjes zijn 'me too' producten en door marketeers opgeklopte moneymakers. Maar er zijn ook een groot aantal erg serieuze producten. Ontwikkeld vanuit een visie op weergave en techniek en soms compromisloos gebouwd. Een mini van Wilson kan dan ook niet zomaar een product zijn. Het moet een échte Wilson worden, beter zijn dan de concurrentie en stof op doen waaien. Ga er maar aan staan. De ontwikkelingstijd van de Wilson Duette was dan ook behoorlijk lang en intensief.

Uit Music Emotion - November 2006

Let op: prijzen in het magazine kunnen verschillen van huidige prijzen

Laat een merknaam vallen in de buurt van een groepje audiofielen en de reacties zijn niet van de lucht. Veel van die opmerkingen zeggen méér over de bewuste persoon dan over het product. Over Wilson valt wellicht van alles te zeggen. Toch hebben de producten een ijzersterke reputatie en horen thuis in de top tien van allerbeste weergevers in de wereld.

Een groot aantal bedrijven die versterkers, cd-spelers en luidsprekers bouwen, gebruiken Wilson-systemen als referentie. Ook verschillende recensenten gebruiken een Wilson-model als ultieme maatstaf. De Wilson Duette moest natuurlijk een miniatuuruitgave worden van de grotere systemen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Let op: prijzen in het magazine kunnen verschillen van huidige prijzen

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »