REVIEWAH!

AH! Triac

Jan de Jeu | 01 november 2006 | Fotografie Fabrikant | AH!

Stroomvoorziening en alles wat daarmee samenhangt is de laatste jaren een hot item in de audio wereld. Daarbij gaat het niet alleen om het bestrijden van de verontreiniging die via het stroomnet de woning binnenkomt en op die wijze uiteindelijk de kwaliteit van het geluidssignaal negatief kan beïnvloeden. Juist in de laatste meters die de stroom moet overbruggen vanaf de wandcontactdoos of verdeeldoos naar een component kan er veel gewonnen worden. Het aanbod van netkabels die specifiek ontworpen zijn om de stroom dat laatste stukje in zo optimaal mogelijke toestand te transporteren is dan ook groot. Kabels die niet alleen elk hun eigen klanksignatuur en opbouw, maar ook elk hun eigen prijs hebben.

Dat het Nederlandse merk AH! wereldwijd bekend, om niet te zeggen beroemd, geworden is heeft het met name te danken aan de verschillende types Tjoeb buizen cd-spelers die het in de afgelopen jaren op de markt gezet heeft. Het productaanbod heeft echter een veel groter bereik waarbij er niet alleen allerlei accessoires ten behoeve van de cd-spelers leverbaar zijn maar bijvoorbeeld ook gekozen kan worden voor een versterker, een monitor luidspreker en een breed gamma aan kabels variërend van luidsprekerkabels via interlinks tot netkabels.

TriAC

Net als de andere kabels in het programma zijn ook de netkabels van Zwitsers fabrikaat en worden ze geconfectioneerd in The Hifi shop in Tilburg. Tot voor kort waren twee types AH! netkabel leverbaar; de KB 8 en de KB 10. De 8 mm dikke KB 8 werd tot nu toe voornamelijk toegepast als upgrade voor de AH! Njoe Tjoeb 4000 buizen cd-speler. Deze kabel bestaat uit twaalf getwiste koperen aders. In de TriAC worden drie van deze stroomkabels - Ah(!), vandaar de naam - met een bepaalde spoed bijeengehouden door een zwarte gevlochten kunststof kous.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE