REVIEWNAD

NAD Masters serie

Ruud Jonker | 01 december 2006 | Fotografie Fabrikant | NAD

De NAD Masters Series hebben wereldwijd stof op doen waaien. NAD kenmerkte zich altijd door een sobere bouwstijl. Degelijke apparaten met uitstekende prestaties, maar niet echt opvallend. Voor de Masters Series tekende Bjorn Erik Edvardsen, die een soort 'carte blanche' kreeg van het Engels/ Chinese/Deense-concern om deze set te ontwikkelen. Het resultaat is een behoorlijk compromisloos concept, dat er ook designmatig uitspringt. NAD spreekt intern van 'NAD Build-Artistry'. Daarmee is NAD meteen terecht gekomen op het niveau van de Levinsons, Lexicons en Integra's, althans met betrekking tot de product-awareness bij de consument en de pers.

De huidige trend is er een naar kwaliteit. Complete hometheatersystemen met de vijf obligate weergevertjes zijn volledig uit de tijd. Dat is een markt die ten onder gegaan is aan prijserosie en een volledig gebrek aan kwaliteit. Wat overblijft zijn een paar setjes met compromisloos ontworpen kleinere weergevers, de markt met de betere av-receivers en de zelf samen te stellen combo's van processor, versterkers, schijfspelers en weergevers.

Met alle drie zijn theatersystemen te bouwen die indrukwekkende prestaties neer kunnen zetten. Het wordt nog leuker als zo'n meerkanaals systeem ook ingericht is voor multichannel muziek, zoals vanaf de sacd- of dvd-audio schijven. Binnen de NAD Masters Series zijn de componenten beschikbaar om compromisloze theater- en multichannel systemen te bouwen. Dat wordt feitelijk nu erg actueel. Met de komst van de HD-formaten op schijf, vraagt deze verbetering aan de beeldkant natuurlijk om audio van topkwaliteit.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE