REVIEWTrigon

Trigon Energy en Recall

Ruud Jonker | 01 februari 2007 | Fotografie Fabrikant | Trigon

Verschillende Trigon TRE-50 monoblokken en phono-versterkers hebben afgelopen jaar de luisterruimte gesierd en deze maand is het tijd voor de Energy integrated amplifier en de Recall cd-speler. Het zijn relatief compacte componenten, maar wel in staat om indrukwekkende luidsprekers van stroom en spanning te voorzien.

Kolmsee en Reddemann startten in 1996 Trigon. Trigon doet een beetje aan Restek denken en als de informatie juist is, heeft minstens één van de heren daar vroeger gewerkt. Afgelopen High End in München pakte het bedrijf uit Kassel stevig uit met een indrukwekkende wand met componenten. Deze Duitsers hebben feitelijk een no-nonsense benadering. Ze willen zeker géén droomcomponenten verkopen met obscene prijskaartjes. De focus ligt op design, prestatie en techniek voor acceptabele prijzen. De verschillende series lopen langdurig en dat is gunstig voor de waardevastheid.

Dat staat haaks op het uitbrengen van twee nieuwe modellen per jaar, zoals veel grotere bedrijven doen. Dat is een psychologische marketingtruc die geld in het laatje brengt. Als er iets nieuws is, denken veel consumenten dat het beter is en dat ze achterlopen. Ze ruilen dan hun versterker van twee keer 25Watt in voor eentje van twee keer 30Watt.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE