REVIEWSony

Sony VPL-VW50 Pearl

De Sony VPL-VW50 - die tevens onder de wat meer poëtische benaming `Pearl` door het leven gaat - is een SXRD (Silicon X-tal Reflective Display) projector. Dat is dezelfde technologie die eerder al in de Qualia werd gebruikt en in de Ruby, alias de VPL-VW100. Net als de Qualia en de Ruby is ook de Pearl een echte 1920 x 1080 machine, maar dan eentje die voor een veel lager prijskaartje de deur uitgaat...

Zowel de Qualia, de Ruby als de Pearl hebben we eerder al aan het werk gezien op allerlei AV-beurzen, maar uiteindelijk is deze Pearl de eerste SXRDprojector die we zelf kunnen testen. De Pearl is een excellent afgewerkte machine die bovendien een hoge prijs/gewicht verhouding neerzet. Naar zoomen focusringen zoeken we tevergeefs. Bovendien is er geen spoor te bekennen van een lensshiftregeling.

De aansluitingen staan voor een keer niet op de achterzijde, maar op de zijkant van het apparaat. Dat maakt het helaas minder makkelijk om kabels uit het zicht weg te werken. Van links naar rechts zien we twee HDMI-ingangen, een D-sub poort (voor computers), S-video, composiet video, component video en tenslotte een 12 volt triggeruitgang en een RS- 232 poort. De afstandsbediening is een eenvoudig to-the-point model met lekker grote toetsen en ingebouwde verlichting.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE