REVIEWNaim Audio

Grootse eenvoud - Naim

Om de zoveel tijd wil ik graag mijn tanden in iets bijzonders zetten. Iets meemaken wat de zinnen verzet en mijn nieuwsgierigheid naar nieuwe hoogwaardige audioproducten wakker houdt en het liefst nog aanwakkert. Nu, die wens is onlangs in vervulling gegaan want een bijzonder samenwerkingsverband van Audio Excellence uit Zevenbergen en Art`s Audio uit Naaldwijk maakte het mogelijk om op een dag het nagenoeg volledige(!) assortiment van het Engelse Naim Audio te beluisteren en onderling te vergelijken op luidsprekers van Wilson Benesch: bij Audio Excellence op de A.C.T. en bij Art`s Audio op het topmodel Chimera. Het is een monstertest geworden waarbij nu eens alles meezat en de verschillen haarfijn boven kwamen drijven. Britannia rules the waves?

Het is nogal wat om als recensent zo’n uitdaging aan te gaan. De hele dag van `s ochtends vroeg tot `s avonds laat technisch luisteren naar allerlei kleine verschillen, dus constant technisch moeten luisteren en alle bevindingen vervolgens onder woorden proberen te brengen?

Ja, als ik het zo zelf teruglees is het zwaar vermoeiend en bijna onbegonnen werk. Voordat we gezamenlijk aan dit monsterproject begonnen hebben we natuurlijk alle voor- en tegens goed doorgesproken en duidelijke afspraken gemaakt hoe we het zouden gaan uitvoeren. Bij beide winkels stonden alle componenten al ruim voor de test onder stroom en alle te gebruiken apparaten waren goed ingespeeld. Er is gekozen voor de beste (en duurste) Wilson Benesch producten omdat niet alleen het klankkarakter zeer goed aansluit op het dynamische Naim geluid, maar ook omdat het erg belangrijk was om luidsprekers te gebruiken die alle verschillen goed en ongekleurd naar voren zouden kunnen brengen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE