Straight Wire Crescendo III

Wat zijn de meest bekende kabelmerken? Merken die een groot deel van hun budget reserveren voor marketing. Zijn dat ook altijd de beste merken, zult u zich wellicht afvragen. Het antwoord luidt; niet zonder meer, want bij het beoordelen van kwaliteit gelden (gelukkig) andere criteria.

Uit Music Emotion - Maart 2012

Zo`n bekend en veelal duur kabelmerk heeft over het algemeen een website die er gelikt uitziet en die daarnaast zeer frequent up to date gehouden wordt. Overal op het net en in de audiobladen kom je prachtige foto`s tegen van hun producten. Hun kabels worden verkocht in verpakkingen die bij de potentiële koper een gevoel van `hebberigheid` induceren en uiteraard wordt er met enige regelmaat een nieuwe - en meestal duurdere - kabel(lijn) aan het reeds bestaande pakket toegevoegd.

Juist omdat deze merken in de media zo sterk vertegenwoordigd zijn, zou je bijna vergeten dat er ook nog andere serieuze kabelfabrikanten bestaan. Zoals het Amerikaanse Straight Wire dat na een langdurige afwezigheid sinds kort opnieuw een Nederlandse importeur heeft. In mijn beleving is dit merk `A true legend`. Dit bedrijf, dat meer dan twintig jaar geleden werd opgericht, produceerde al topkabels toen een aantal van de nu grootste merken nog niet eens bestonden. Al die tijd zijn ze verder gegaan met het finetunen van hun kabels.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE