REVIEWDynaudio

Dynaudio Contour S3.4

Slechts eenmaal in mijn leven was ik in Denemarken. Het beeld wat ik aan dat korte bezoek overgehouden heb is dat van een schoon, vlak land dat bevolkt wordt door aardige, rustige mensen die op het eerste gezicht een veel minder druk en jachtig leven lijken te leiden dan de ten zuiden van hen levende Europeanen. Het zijn deze gedachten die bovenkomen nadat ik in mijn eigen luisterruimte enige dagen naar de Contour S 3.4 luidsprekers van Dynaudio geluisterd heb.

Het is alweer dertig jaar geleden dat een groep ingenieurs uit het Deense Skanderborg besloot om een nieuw bedrijf op te richten dat zich zou gaan wijden aan het realiseren van wat zij noemden `Authentic Fidelity`. Inmiddels is de naam Dynaudio al decennia lang een gevestigd begrip. Niet alleen in de professionele opnamewereld maar ook in de auto industrie waar modellen van Volvo en Volkswagen af fabriek geleverd kunnen worden met een Dynauadio Sound System. Waar ik het hier over wil hebben is de derde tak van het bedrijf; Dynaudio Home Systems.

Wereldwijd hebben de meest bekende en prestigieuze luidsprekerfabrikanten in hun creaties jarenlang gebruikgemaakt van Dynaudio units. Aan deze situatie is echter zo goed als een einde gekomen. Op één à twee fabrikanten na zijn deze units nog slechts voorbehouden aan de volledig in eigen beheer ontworpen en vervaardigde luidsprekerlijnen. Onder andere om die reden mogen zowel Evidence, Confidence, Contour, Focus als Audience zich verheugen in een grote populariteit.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE