REVIEWDenon

Denon CX3 juweeltje

René van Es | 01 september 2007 | Fotografie Fabrikant | Denon

Verrassingen zijn de leuke momenten in het leven van een recensent. Het ontdekken dat ontwikkelingen niet stil staan. Dat vormgeving hand in hand kan gaan met kwaliteit en dat luidsprekers uit Japan heel fraai kunnen weergeven als een Europeaan er de hand in heeft gehad. Compacte audio heeft vaak de naam te behoren tot de goedkope sets die weinig presteren, voorzien zijn van een overvloed aan toeters en bellen zonder dat die enige andere functie dienen dan het geluid negatief te beïnvloeden. Hoe anders is de kwaliteit van een Denon CX3 set die met veel trots wordt gepresenteerd als een serieuze kandidaat voor iedereen die om een willekeurige reden niet kiest voor een overvloed aan 43 cm componenten.

Het eerste dat opvalt bij het uitpakken is het gewicht van de componenten. Zwaar en stevig met als vreemde ervaring een sacd-speler die meer weegt dan de receiver. Het uiterlijk is zacht glanzend gepolijst aluminium en doet luxe aan. De luidsprekers zijn niet alleen gefi neerd met echt hout maar op delen daar zelfs mee ingelegd. De receiver, model DRA-CX3 is voorzien van de nodige ingangen.

Twee lijningangen, tape in/out, phono zowel voor MM als MC elementen en FM/AM antenne. Een geschakelde 230 volt uitgang is te vinden naast de zware luidsprekerklemmen. Op de voorzijde van de receiver is een hoofdtelefoon uitgang voorzien. De sacd-speler heeft naast de analoge uitgang een optische en een coaxiale uitgang die alleen actief is als een cd speelt. Bij het spelen van sacd komt er geen signaal uit. De luidsprekers zijn te bi-wiren met dezelfde zwaar uitgevoerde luidsprekerklemmen als de receiver.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE