NIEUWSSony

Sferisch Sony dock: SRS-BTV25W

Rebecca Seunis | 03 oktober 2012 | Sony

Sony heeft een nieuw, zeer compact docking station op de markt: De SRS-BTV25W. De naam voor deze dock is wat saai gekozen, want het gaat hier om een grappig uitziend en trendy apparaat.

Hij heeft het formaat van een grapefruit en wanneer de SRS-BTV25W op de redactie staat, hoor je dingen als ‘Hij lijkt op een luchtverfrisser’ of ‘Het is net een kleine UFO’. Klinkt jolig, maar het gaat hier om een leuke en voordelige circle sound dock die muziek kan afspelen in 360 graden. Met de SRS-BTV25W kun je draadloos muziek streamen via de iPhone, iPod en iPad.

De SRS-BTV25W is verkrijgbaar vanaf 149 euro en is daarmee te classificeren als een goedkoop docking station. Natuurlijk is hij kwalitatief niet te vergelijken met apparaten als de Zeppelin Air van Bowers & Wilkins, of de VISO 1 van NAD, maar die kosten dan ook wel behoorlijk wat meer..

De SRS werkt via bluetooth en heeft een USB uitgang waarmee je apparaten zoals mobiele telefoons kunt opladen. De bediening is ontzettend eenvoudig. Je zet hem aan, schakelt bluetooth in op je device en je maakt zo verbinding. Een kwestie van op ‘Play’ drukken en je favoriete muziek wordt afgespeeld.

Over de geluidskwaliteit van de SRS-BTV25W kunnen we kort zijn: die is niet denderend, maar ook zeker niet slecht. Een beetje vergelijkbaar met een setje computerboxjes van een willekeurige multimediazaak. Het 360 graden geluid werkt wel goed, en daarom zou dit apparaat bijvoorbeeld goed werken op een kookeiland in de keuken of op een bureau waar meerdere mensen aan werken, zoals hier bij ons het geval is.

Iemand die audiotechnisch wat meer gewend is, zal waarschijnlijk niet warm lopen voor het apparaatje. Hij is waarschijnlijk het meest geschikt voor tieners en jongeren. Steeds jonger hebben zij een iPhone en een iPod en dit apparaat zou absoluut niet misstaan in de gemiddelde tiener- of studentenkamer. Als je al in het bezit bent van een degelijke geluidsinstallatie, is dit apparaat misschien leuk voor erbij.


EDITORS' CHOICE