Monitor Audio Gold GX300

In luisterruimte 2 staat de Monitor Audio Gold GX300. In de witte pianolak uitvoering is het een statement met een enorm luxe uitstraling. Onlangs kon het publiek deze weergever bewonderen op de AV-NU.

De Gold-serie komt onder de Platinum-lijn en boven de Silver en Bronze series. Het zijn de vier `complete` lijnen van Monitor Audio voor hifi en hometheater. Ze zijn samengesteld uit vloerstaanders, mini`s, subwoofers en centers.

Uit Music Emotion - December 2011

De Gold GX300 is het topmodel uit de Gold reeks en komt voor serieus geld in het bezit van de audiofiel en/of muziekliefhebber. Bij dit soort duurdere producten passen uitspraken over prijs/kwaliteitsverhoudingen wat minder. Een basisgedachte om eens mee te spelen is dat elk hifi component dat duurder is dan 4000 euro, in principe een slechte prijs/kwaliteitsverhouding heeft.

Uiteraard is alles in de wereld uit te drukken in zo`n verhouding, maar die is het meest interessant bij producten die voor een hele lage prijs een zeer hoog prestatieniveau neerzetten. Dat geldt bijvoorbeeld voor een Monitor Audio BX5. Dat is een voorbeeld van een product met prestaties die doorgaans voor een aanzienlijk hoger prijsniveau komen. Een luidspreker zoals de Gold GX300 staat in een markt met forse concurrentie en moet voor de vraagprijs eigenlijk alles goed doen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE