REVIEW

Dune HD Smart H1, D1 en B1

Audiostreaming is doorgebroken bij het grote publiek, zoveel is zeker. Bovendien omarmt ook de liefhebber van het betere geluid - de Music Emotion lezer, zeg maar - deze nieuwe techniek. En terecht. Maar hoe zit het eigenlijk met videostreaming? Dat willen we uitvissen aan de hand van een test van een trio Dune HD spelers...

Uit Music Emotion - December 2011

Naar ons idee zijn er een paar redenen te bedenken waarom de acceptatie van het fenomeen videostreaming duidelijk trager verloopt dan dat bij audiostreaming het geval is. Die redenen zitten ‘m vooral in de content. Want je hebt natuurlijk wel videomateriaal - films, series, ... - nodig om te streamen. En die moeten ergens vandaan komen.

Muziek is universeel, video is dat veel minder. Denk aan het dubben van de soundtrack in verschillende talen en aan ondertiteling. Allemaal zaken die het on-line verdelen van video een stuk moeilijker maken dan dat bij muziek het geval is. Ten tweede is videostreaming een flink stuk complexer dan audiostreaming. Dat komt omdat video in een hele berg formaten en subformaten bestaat, zodat de kans dat een videostreaming set-up meteen vlotjes werkt veel kleiner is dan bij audio.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE