REVIEW

Aurender S10 Music Server

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 27 februari 2013 | Fotografie Fabrikant

We leven momenteel in een interessant technologisch tijdperk. Na vele jaren van praktische alleenheerschappij, is het eens zo trotse medium cd in toenemende mate flink onder druk komen te staan. Een van de hoofdredenen zijn de sterk oprukkende en steeds beter presterende streaming audio producten in met name het lage- en middensegment, gevolgd door een marktacceptatie die bijna gelijke tred houd. In het hoge segment blijft cd tot op heden echter nog steeds onverminderd stand houden. Heel verrassend is en blijft de gestage opmars van het oudste bestaande audiomedium lp, een geluidsdrager welke steeds meer de rol van cultstatus aan het vervullen is. Het Koreaanse WideaLab heeft deze wereldwijd ontstane marktsituatie duidelijk goed bestudeerd en brengt met haar 10-serie, een reeks music servers op de markt die precies in het ontstane gat voor een nieuwe hoogwaardige bron in juist het hoge marktsegment duikt.

Uit Music Emotion - December 2011

Net als denk ik de meeste onder ons, had ik voor de komst van de Aurender nog nooit van deze onderneming gehoord. Widealab blijkt een Zuid-Koreaanse onderneming te zijn die is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogstaande audioproducten. Dat het hier om een piepjong bedrijf gaat, blijkt wel uit het feit dat de hier geteste Aurender music server en haar varianten, de eerste producten zijn die onder deze naam op de markt zijn gebracht.

Maar WideaLab is een dochteronderneming van het eveneens Koreaanse maar zeer veel grotere beursgenoteerde Wonik concern (activiteiten onder andere op gebieden als: elektronica, materiaalonderzoek, fi nanciering, automatisering en gezondheidstechnologie) en alle bij WideaLab werkende ingenieurs zijn al minstens tien jaar betrokken bij de ontwikkeling van hoogwaardige audio, video en communicatie producten met bijbehorende toepassingen. Er is dus ondanks de geringe leeftijd van de Aurender merknaam, bij WideaLab wel degelijk sprake van een solide basis en een uitgebreide kennis van de materie.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Let op: artikelen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen


EDITORS' CHOICE