REVIEWColorfly

Colorfly Pocket HiFi C4 Pro

De Colorfly Pocket HiFi C4 Pro is, kort door de bocht, een portable speler voor high resolution audiobestanden. In die zin dus een nazaat van de eerste Walkman en de latere hausse aan mp3-spelers. Het verschil is dat de Walkman in staat was tot high resolution analoge weergave en de mp3-speler daar niet in de schaduw van kon staan.

Het idee om de Colorfly te maken ontstond tijdens het bezoeken van een klassiek concert (Wagner). Waarom zou een portable speler niet de geluidskwaliteit kunnen halen van een topkwaliteit high-end systeem, bedacht Steven Wan?

Uit Music Emotion - November 2011

Vanuit deze nobele benadering van geluid paste het niet om de speler onder te brengen in de shabby plastic behuizing waarin de meeste portable spelers en gsm-telefoons komen. Een opgespoten chroomlaagje moet dan de illusie wekken dat de eigenaar een overloaded bankrekening paart aan een enigszins decadente smaak en zo dit brevet van verpletterende status op de bar van een trendy uitspanning exhibitioneert.

Nee,... de Colorfly zet hoger in. BMW en Rolls Royce dienden als inspiratie voor de ontwerper van deze speler. Wie ooit zijn neus heeft gestoken in een Phantom Six of een van Bavaria`s Driving Machines, snuift ogenblikkelijk de geur op van het zwarte walnoten. De visuele impact van deze stukjes welgevormd hout, onderstrepen vanzelfsprekend het statement dat je met zo’n voertuig maakt. Wie een beetje gevoel heeft voor verhoudingen, snapt ook dat je je in zulke auto`s niet kunt vertonen met een platte iPhone of Star.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE