REVIEWDynaudio

Dynaudio Focus 260

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 31 mei 2012 | Fotografie Fabrikant | Dynaudio

De eerste Dynaudio Focus serie werd destijds gedurende de High End 2005 in München gepresenteerd. Hij was gepositioneerd tussen de Audience en de Contour modellen en groeide uit tot Dynaudio`s meest succesvolle lijn. Inmiddels zijn we zes jaar verder en is tijdens de High End 2011 in München de nieuwe Focus serie gepresenteerd.

Uit Music Emotion - Oktober 2011

Juist omdat die oude Focus lijn zo succesvol was is het logisch dat de naam gehandhaafd is. Maar dat is dan ook wel meteen het enige wat niet veranderd is. Het eerste verschil is duidelijk zodra je een blik werpt op de kasten van de monitor speaker Focus 160, de vloerstaanders 260, 340 en 380 en de center speaker 210 C. Toegespitst op de 260, want dat is het model dat nu in mijn luisterruimte staat, lijkt de naar achteren taps toelopende kast een stuk slanker en eleganter dan de voorganger die hij vervangt, de Focus 220. Dat komt met name door de afgeschuinde baffle randen.

Ook het afneembare frame met frontdoek is smaller. Zelfs de plint is slanker, zonder dat er evenwel aan soliditeit en stabiliteit is ingeleverd. Minder opvallend, maar wel veranderd, is het nieuwe, strakkere, Dynaudio logo. Ook zijn er - zonder meerprijs - in de nieuwe Focus serie drie nieuwe uitvoeringen leverbaar; walnoot, piano wit en piano zwart. Alleen bij nadere beschouwing vallen de veranderingen op die voor de klank het meest van belang zijn.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE