Vijf Sign Audio Technology kabels

Regelmatig lees ik in berichten of artikelen dat de gemiddelde audiorecensent er tegen op zou zien om kabels te testen vanwege het vaak onvoorspelbare karakter. Ook al kan ik mij best voorstellen dat sommige collega`s het op deze manier ervaren, toch kijk ik zelf op een heel andere manier tegen kabels aan. Voor mij is een kabel gewoon hetzelfde als ieder ander audiocomponent en zeker net zo belangrijk!

Er zijn bepaalde kenmerkende verschillen en net als een apparaat heeft ook ieder kabelmerk een geheel eigen karakter en klanksignatuur en is dus ook als zodanig herkenbaar. Het Nederlands/ Zweedse SIGN®AUDIO Technology is een relatief onbekende en kleine speler op de grote kabelmarkt, maar weet in deze test op voorhand al opvallend ver boven zijn prijsklasse te presteren! Wie is de bedenker van dit merk en wat zijn de ontwerpdoelstellingen.

Kabels. Er is bijna geen gebied in onze audiohobby te verzinnen waar meer discussie en controverse over bestaat dan kabels. Iedereen weet dat je ze nodig hebt om je apparaten en luidsprekers mee te verbinden, maar tegelijkertijd zijn velen huiverig voor de invloeden en de vaak torenhoge vraagprijzen. Er bestaat dan ook een levendige tweedehands kabelhandel en er is geen audioproductgroep die wereldwijd zo veel fabrikanten telt. Van no-nonsense `schemerlamp snoer` voor een habbekrats bij iedere bruingoedzaak verkrijgbaar, tot zeer exotische onderarm dikke constructies met zilver, goud, platina of zelfs kwik als geleider met de prijs van een goede middenklasse auto. Het kan allemaal en ook nog eens voor iedere prijs tot in het extreme toe.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE