NIEUWS

IFA 2011: Altec Lansing

Redactie HiFi.nl | 04 september 2011
Tijdens deze IFA ook iets nieuws voor de vrouwen, geluidsisolerende in-ear hoofdtelefoons. De oordopjes van de nieuwe Bliss serie zijn aangepast aan de kleinere oren van vrouwen en te verkrijgen in verschillende stijlen. De Bliss-serie bestaat uit de lijnen Bliss Platinum, Bliss Gold en Bliss Silver en heeft negen verschillende modellen, uitgevoerd in hippe kleuren en voorzien van diverse accenten. De Bliss-serie van Altec Lansing is speciaal voor vrouwen ontworpen met een duidelijke focus op geluidskwaliteit, pasvorm en stijl. De smallere snoertjes en de kleinere oordopjes zitten comfortabeler en bieden beter geluid voor vrouwelijke oren. Voor extra comfort wordt elke koptelefoon geleverd met verschillende grootte oordopjes, zodat iedere gebruiker zelf kan kijken welke het beste bij haar past.

De Bliss Platinum-producten zijn verkrijgbaar in drie kleuren: aqua, zwart en roze. Verder zijn de oordopjes voorzien van een gevlochten snoer, waardoor er minder kans is op kabelbreukjes en de snoertjes minder gemakkelijk in de knoop raken. De Bliss Platinum-oortelefoons worden geleverd met een draagtas die de oortelefoon en de kit met acht oordopjes beschermt in de handtas en onderweg.

De Bliss Gold serie beschikt over strass-steentjes en is uitgevoerd in lichte kleuren als lila, violet en roos. Volgens Altec Lansing is de geluidskwaliteit van de Bliss Gold-serie een fris en zuiver geluid en is daardoor zeer geschikt voor muziek met veel zang. De Bliss Silver-hoofdtelefoons zijn beschikbaar is kleuren als goud, blauwgroen en rood.

"Het merendeel van de oortelefoons voor vrouwen die momenteel verkrijgbaar zijn, zijn in feite gekleurde versies van mannelijke oortelefoons. Ze zijn te groot en niet comfortabel voor het vrouwelijke oor," zegt Miguel Martin Gomez, EMEA Channel en Marketing Manager van Altec Lansing. "De nieuwe Bliss-oordopjes zijn speciaal klein ontworpen zonder in te leveren op onze vermaarde geluidskwaliteit. En met drie stijlen en negen kleuren is er voor ieder wat wils."

Altec Lansing's Bliss Platinum (MZX736) in-ear hoofdtelefoons zijn nu beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van 49,99 euro. Altec Lansing's Bliss Gold (MZX436) en Bliss Silver (MZX236) in-ear hoofdtelefoons hebben respectievelijk een adviesverkoopprijs van 39,99 euro en 29,99 euro.

EDITORS' CHOICE