NIEUWS

High Definition op VAD show

Patrick van den Bergh | 21 oktober 2007
Met de komst van Sony’s Playstation 3 en een gamma aan Full-HD LCD en plasma schermen lijken 1080P, contrastratio en HDMI tegenwoordig de toverwoorden voor iedereen die het ultieme genot in beeldweergave zoekt. Ook op de VAD show zijn dit jaar wederom diverse producten te aanschouwen bij de diverse importeurs en dealers die de kunsten van een High Definition beeldweergave maar al te graag willen demonstreren.

Waar in voorgaande jaren nog vooral gebruik gemaakt werd van JVC’s D-Theater of allerlei 1080P filmmateriaal afkomstig vanaf een server, was het dit jaar opvallend veel Blu-ray dat de klok sloeg. De nadruk ligt momenteel nog op de beeldweergave of projectoren zelf aangezien de meeste grote merken nog geen eigen High Definition speler in het programma heeft staan.

Natuurlijk zijn hierop enkele uitzonderingen, zoals Pioneer of Onkyo, maar het was opvallend om te zien dat ook Sony’s Playstation 3 zijn weg naar de VAD show had gevonden en meermaals bij diverse demonstraties werd ingezet als High Definition speler.


EDITORS' CHOICE