NIEUWS

Nieuws bij B&W

Patrick van den Bergh | 20 oktober 2007
De VAD show 2007 is inmiddels in volle gang. Zoals gewoonlijk heeft B&W Group Nederland de Tuinzaal tot zijn beschikking om hun nieuwigheden te tonen aan het publiek. Met een compleet andere opzet dan voorgaande jaren demonstreerden ze onder andere de nieuwe 600 serie luidsprekers, een luidsprekerlijn met technologieën afkomstig uit de bekende 800 serie maar tegen een gunstige aanschafprijs.

In een woonkamersetting stond een heuse meerkanaals opstelling waarbij gebruik werd gemaakt van twee subwoofers. Hoewel het nog vrij vroeg aan het begin van de VAD show was, liep de zaal al snel vol toen de eerste, spectaculaire geluiden uit de Tuinzaal klonken. En zeker niet onterecht want met een typische B&W klanken werden de actievolle scènes uit het tweede deel van de “Fantastic Four” op een overtuigende wijze ten gehore gebracht.


Van geheel andere orde is de Custom series, geen luidsprekerlijn zoals we gewoon zijn van B&W loudspeakers maar gericht op de professionele custom install markt. De CT8 LR is een imposante luidspreker, een directe afgeleide van de 800 serie maar dan zonder die fraaie vormgeving, semi-actieve aansturing via de x-over afkomstig van Classe. Deze Custom serie bevat verder nog een centerluidspreker, surround luidsprekers en een passieve subwoofer. Deze luidsprekers zal men doorgaans niet snel in een woonkamer gaan tegenkomen, het gemiddelde budget voor een full-blown Home Theater met dit soort luidsprekers ligt rond de 250.000 euro. U krijgt hiervoor dan wel een compleet geinstalleerde Home Theater waar menig huiskamersetje een grote punt aan kan zuigen.

Gelukkig is er ook voor een vriendelijker prijskaartje een in-wall luidsprekerlijn van B&W te koop. Geïntegreerd in de muur naast een fraai plat scherm zullen deze luidsprekers in menig woonkamer zeker niet misstaan. En van wat ik op de VAD show heb kunnen horen presteren ze ook nog flink naar behoren ook!

EDITORS' CHOICE