REVIEWScan-Speak

ScanSpeak Vertigo

Vroeger deed ik het wel eens, zelf luidsprekers bouwen waarbij ik uitging van een compleet samengesteld pakket. Met zeer succesvolle resultaten, al werden die niet altijd gewaardeerd. Importeurs van elektronica die zaken ter recensie gaven en enige kritiek lazen over hun product gaven steevast de zelfbouw luidsprekers de schuld van elke beperking. Met de mededeling dat serieus recensie werk alleen verricht mocht worden op fabrieksklare luidsprekers. Dat ik voor een gelijke kwaliteit meer moest betalen en dat mijn kritiek hetzelfde bleef, daar lag niemand anders wakker van dan ik.

Tegenwoordig zou ik voor zelfbouw de tijd niet meer kunnen vinden. Het eindeloos schuren en zorgvuldig aflakken vormde de grootste tijdvreter. Liefst zou ik toen al een gebouwde en afgewerkte kast hebben willen kopen en die vullen met geselecteerde componenten. Zoals mogelijk is met de ScanSpeak Vertigo. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ik het systeem dit keer zelfs helemaal klaar kreeg aangeleverd en alleen hoefde te versjouwen.

Eigen ontwerp

De ScanSpeak Vertigo is een eigen ontwerp van Rolph Smulders van Audio Components, dat wordt geleverd door ScanSpeak dealers in den lande. De kast is als houtpakket leverbaar of als gebouwde en uitstekend gefineerde kast. Dealer Speaker & Co in Haarlem, die u samen met zijn collega winkeliers veel meer kan vertellen over de techniek dan dat daar plaats voor is op deze pagina`s, koos voor de afgewerkte kasten, vulde ze met dempingmateriaal, soldeerde de filters en schroefde de units in de kast.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE