REVIEWMeridian

Meridian Ferrari F80

Three holes in one met als prijzengeld een uitstekende radio, een cd-speler en een dvd-speler. Dat is wat de samenwerking tussen het Engelse elektronicamerk Meridian Audio Ltd. en de Italiaanse autofabrikant/Formule 1 racer Ferrari kan bieden. Een uiterst compleet apparaat met ingebouwde stereo luidsprekers. De prijs voor het technische hoogstandje is fors, maar wie kwaliteit, bedieningsgemak plus design kan waarderen en veroorloven heeft aan de F80 een beauty.

Ruim dertig jaar geleden kreeg ik een B&O portable transistor radio in handen. Een voor die tijd erg duur apparaat. Te duur voor velen en absurd geprijsd ten opzichte van alle andere merken. Tot je de radio beluisterde, dan bleek hij een geluid te geven maar menige stereo set in die tijd een puntje aan kon zuigen. Die gedachte maakt de Meridian - Ferrari F80 tot een déjà vu.

De F80 is met voorsprong de draagbare weergever, of zo u wilt tafel muziek en beeldbron, die met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. Als enig nadeel speelt hij niet op batterijen, er moet een 230 Volt aansluiting in de buurt zijn. Wat is de F80 voor machine? Wat kan het ding? Om met dat laatste te beginnen, het is een FM/AM radio, een DAB radio, een cd-speler, een dvd-speler, klok/wekker radio, voorzien van diverse ingangen voor zowel analoge als digitale bronnen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE