Clio Acoustic Mini Monitor 2C

Ik neem graag mijn tijd bij het beoordelen van apparatuur. Het komt echter maar zelden voor dat ik componenten of luidsprekers zolang in mijn luisterruimte heb staan, als in het geval van deze Amsterdamse minimonitors. De belangrijkste reden daarvoor is dat ik bij aflevering van deze fraaie weergevers van ontwerper Marcel Boersma te horen krijg dat hij zijn luidsprekers ontwerpt op versterkers van het merk Aitos en ik vervolgens zeer benieuwd ben hoe deze combinatie in mijn situatie zal presteren.

Om een lang verhaal kort te maken; Marcel stemt erin toe om in een later stadium alsnog een voorversterker en twee OTL mono eindversterkers aan te reiken. Telt u daarbij ook nog even het gegeven op dat deze raspaardjes alleen al een week nodig hebben om te herstellen van het transport en u zult kunnen begrijpen dat het uiteindelijk een langdurige geschiedenis geworden is. Overigens met een zeer bevredigende afloop.

In haar `zoektocht naar het ultieme geluid` ontwerpt Clio Acoustics sinds 1989 luidsprekers. De weergevers zijn het geesteskind van Marcel Boersma, de man achter de Amsterdamse hifi - winkel Studio Noot. Hij is een purist pur sang, wiens eerste bedoeling het is om muziek, zoals hij zelf zegt, te `laten stromen`.

Daartoe combineert hij zijn puristische ontwerpen in zijn, met medewerking van David van Olst, akoestisch geoptimaliseerde winkel met versterkerontwerpen van merken als Aitos en Lavardin. Deze zijn eveneens, hoewel technisch complex, in de basis eenvoudig van opzet. Ook visueel ademen zijn ontwerpen een sfeer van basale eenvoud, tot uitdrukking komend in een uitgewogen sculptuur, zowel qua kleur, vorm als materiaalgebruik.

Momenteel zijn er vijf modellen leverbaar; de minimonitor 2a, de hier geteste minimonitor 2c, de monitor 3a/3c (verschil zit in materiaal van de woofer en in prijs) en de vloerstaande modellen Clio 4b en Muze 5a. De prijzen lopen van 850 euro (plus 440 euro voor de stands) tot 7190 euro (inclusief stands) per paar.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE