REVIEWNaim Audio

Naim CDS3 CD-speler, NAC 282 voorversterker, NAP300 eindversterker en Fraim Audiorack

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 juni 2008 | Fotografie Fabrikant | Naim Audio

Van alle audiocomponenten die ik in de afgelopen jaren intensief heb beluisterd en gerecenseerd, behoort deze hier te bespreken Naim combinatie beslist tot de meest afwijkende en eigenzinnige. Door zijn uitgesprokenheid heeft dit Engelse merk altijd al de nodige voor- maar zeker ook tegenstanders gehad hoewel deze laatste groep met het verstrijken van de jaren wel steeds meer aan het verstommen is. In deze test een zorgvuldige selectie van een aantal producten die net onder de Naim toplijn zijn gesitueerd en gecompleteerd met een luidsprekermerk wat al net zo bijzonder en eigenzinnig is. Frustratie of toch genieten?

Het is mij een aantal jaren geleden net als veel andere muziekliefhebbers vergaan. Het merk Naim kende ik vooral van naam. In de wandelgangen en de audiovakpers hoorde en las ik dat het vooral qua ritmegevoel erg goed moest zijn maar op de één of andere manier sloeg ik op (internationale) beurzen toch altijd hun kamer(s) over.

Of het was er te druk of de gedraaide muziek sprak mij op dat moment niet zo aan, maar het klonk er vooral altijd extreem direct en voor mijn smaak te veel `in my face`. Er kwam een duidelijke kentering in dit beeld toen ik daadwerkelijk zelf met Naim producten aan de slag kon tijdens mijn globale bespreking van de bijna complete Naim lijn op Wilson Benesch luidsprekers begin 2007 in Music Emotion en tijdens demonstraties op de High-end show in München 2007.

Beide keren bleek dat er met deze Engelse producten een prachtige en indrukwekkend uitgewogen weergave te bereiken was die mooi synchroon liep met het stijgende prijsniveau. Iets wat helaas helemaal niet altijd zo vanzelfsprekend is in audioland.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »