Doet me denken aan...
Na een zeer succesvol samenzijn met de Astin Trew At3500 cd-speler kon het haast niet uitblijven. Ik wilde wel eens een Astin Trew versterker aan de tand voelen. Gekozen is voor de nieuwe At2000 geïntegreerde versterker, die optisch perfect aansluit bij de cd-speler. De vraag is, of de At2000 qua muziekbeleving net zo zal bevallen als de At3500.
De importeur was zo vriendelijk niet alleen de At2000 maar eveneens de At3500 mee te nemen, zodat ik met de set aan de slag kon gaan. Wat netsnoeren, een interlink, de oren open en luisteren. Bach en Mozart wisselden regelmatig van plaats met een Spaanse schone en een Canadese debutante. In hun kielzog Ray Brown en Toots Thielemans. Het werd een klein feestje, waar heel wat muziek werd gedraaid. Met veel plezier, zoals u in het volgende kunt lezen.
Astin Trew At2000 van binnen en buiten
De At2000 is een product van Astin Trew, waarachter een Engels ontwerpteam schuilgaat en een Engelse opdrachtgever, die in China apparatuur laten bouwen volgens eigen specificaties. Astin Trew krijgt vooral in de Britse audiopers veel “exposure†en weet keer op keer de aandacht op zich te vestigen. Wie de At2000 aan de buiten- en binnenkant bekijkt en luistert naar de resultaten, hoeft zich niet te verwonderen over die aandacht. Om de stijl van de cd-speler vast te houden heeft de At2000 en deels aluminium, deels plexiglas front met daarachter een display. Op het voorpaneel treffen we een aan/uit-schakelaar, twee hoofdtelefoonuitgangen (6 en 3,5 mm jack), een analoge MP3 ingang, een volumeregelaar, toetsen voor display dimmen, remote input, HT ingang, mute en twee toetsen voor bronkeuze.
De achterzijde is druk bezet met alles wat u zou kunnen wensen aan in/uitgangen. Vier maal line in, line-out, pre-out, HT in en subwoofer out. XLR in en XLR uit, IR afstandbediening in/uit, RS-232 poort, luidsprekers uit en een RJ45 kabel in/uitgang. De At2000 is heel gemakkelijk op te nemen in een multiroom-opstelling via RS-232, of te koppelen met een andere At2000 in een andere ruimte. Het fraaist gaat dat laatste via XLR, wie met minder kwaliteit genoegen neemt of thuis CAT-5 kabels heeft liggen kan die aansluitingen gebruiken. Ideaal zijn verder de HT-ingang, die toelaat dat de eindversterkers vanuit een surround processor worden aangestuurd, en de x.1 subwoofer-uitgang.