REVIEW

Black Mountain- In The Future


Leo Wubbolt | 21 februari 2008
De tweede plaat van artiesten collectief Black Mountain Army uit Vancouver is één grote psychedelische retro trip naar de bombastische rock uit de 70-er jaren. Liefhebbers van Led Zeppelin, Black Sabbath, Masters of Reality en de Black Crowes komen volledig aan hun trekken.

Black Mountain- In The FutureDe combinatie van synthesizers, liefst twee mellotrons, gitaren met fuzz-box, serene vocalen en een donkere mix doet zijn werk . Zeer benieuwd wat dit live gaat opleveren.

Toch is wat de band op deze cd horen laat in de verste verte geen hardrock, meer een mix van stevige gedragen nummers met een karakteristieke riff  (Stormy High, Wucan), de langere uitgesponnen liedjes zoals het 16.41 min. durende epische Bright Lights en tenslotte het sferische Night Walks als folky afsluiter van zangeres Amber Webber met alleen mellotron en synthesizer.
Voor degenen die Spiderman 3 gezien hebben is er het feest van de herkenning in Stay Free, een met falset gezongen akoestische ballad, één van de mindere nummers.

Wonderwel klinkt de plaat als een coherent geheel, nergens geforceerd, vooral gedreven en doorwrocht. Zoals al opgemerkt heeft deze US cd persing een mooie donkere geluidsmix, die ik nog ken van oude Vanilla Fudge en Ford Theatre platen. Zeker niet te hard opgenomen, een mooi geluidsbeeld zonder uitschieters, wat weinig bas en een neutraal hoog, ik kan ermee leven.

De vinyl persing schijnt inmiddels uitverkocht te zijn, is misschien nog te vinden in de betere speciaalzaak. Mijn recensie exemplaar is een enkele cd, in de winkels is echter een beperkt uitgegeven twee cd versie verkrijgbaar, met een drie nummers bevattende bonus disc. Aanbevolen!


Aanvullende informatie:
Black Mountain- In The future.
JagJagGuwar Records JAG90 2008.
Distributie: de Konkurrent.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »