NIEUWSPiega

Piega Premium 301 Gen2 en 701 Gen2: nieuw monitormodel en nieuwe vloerstaander uit Zwitserland

De in Zwitserland gevestigde luidsprekerbouwer Piega brengt een nieuwe serie passieve luidsprekers op de markt. De verbeterde Piega Premium Gen2 komt in de vorm van monitormodel Premium 301 Gen2 en vloerstaander Premium 701 Gen2. De behuizing is gemaakt van aluminium, zoals gebruikelijk voor Piega en de koper kan kiezen uit de uitvoeringen zilver geanodiseerd en zwart of wit gelakt.

Piega Premium Gen2

De twee nieuwe luidsprekers genaamd Premium 301 Gen2 en Premium 701 Gen2 zijn voorzien van de nieuwste versie van de magnetostatische tweeter RM 01-24, die eerder is gebruikt in duurdere Coax-serie. De nieuwe afkorting “RM” verwijst naar de namen van de uitvinders Roger Kessler en Mario Ballabio. Piega bouwt zijn producten met de hand in de eigen fabriek in Zwitserland.

Vergeleken met de vorige serie was het de bedoeling van de fabrikant om de tweede generatie veel eleganter te maken. De nieuwe vorm is naar eigen zeggen gebaseerd op de ovale vorm van de ACE-serie. Piega maakt opnieuw gebruik gemaakt van de hoogwaardige aluminium behuizing die in drie uitvoeringen kan worden geleverd.. Ook de kleurvarianten zelf hebben een gezandstraalde matte afwerking gekregen.

De Premium 301 Gen2 is een compacte tweeweg luidspreker. Er is ook een bijpassende metalen standaard, die nauw aansluit bij het ontwerp van de ACE-serie. De Premium 701 Gen2 is een vloerstaande drieweg luidspreker met vier drivers. Nieuw zijn de middentonen en woofers, die speciaal voor deze luidsprekerserie zijn ontworpen. De ontwerpers bij Piega wilden ook verbeteringen op het gebied van impulsnauwkeurigheid, ruimtelijke beeldvorming en dynamiek benadrukken. Als interessant visueel kenmerk kan de standaard worden genoemd, waarbij de vloerstaande luidspreker als het ware van de vloer wordt getild.

Piega Premium 301 Gen2 en Premium 701 Gen2: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting gaat de levering in de loop van november beginnen, hoewel bestellingen naar verluidt al kunnen worden geplaatst. De adviesprijzen zijn als volgt:

Piega Premium 301 Gen2, zilver geanodiseerd:  2.500 euro per paar
Piega Premium 301 Gen2, zwart of wit gelakt:   2.900 euro per paar
Piega Premium 701 Gen2 zilver geanodiseerd:   5.500 euro per paar
Piega Premium 701 Gen2, zwart, wit gelakt:      5.900 euro per paar


EDITORS' CHOICE