NIEUWSNaim Audio

Naim lanceert zijn eigen internetradioserver (en Tidal Max krijgt ook volledige ondersteuning)

De Britse audiofabrikant Naim heeft aangekondigd zijn eigen internetradioserver te zijn gestart. Wie de Focal & Naim App bijwerkt, krijgt automatisch de mogelijkheid om de nieuwe radioserver van Naim te gebruiken. Na het bijwerken van de software is er ook meteen volledige ondersteuning voor Tidal Max.

Naim begrijpt naar eigen zeggen dat hoewel veel van gebruikers genieten van het samenstellen van eigen muziekafspeellijsten, er momenten zijn waarop je gewoon achterover wilt leunen en de radio de teugels wilt laten overnemen. Om die reden heeft Naim altijd een uitgebreide ondersteuning van internetradio aangeboden. Naim gaat nu een stapje verder door het opzetten en aanbieden van een eigen internetradioserver. Deze nieuwe oplossing brengt de kracht van keuze binnen handbereik, zodat luisteraars kunnen genieten van het allerbeste op het gebied van radioluisteren, aldus Naim Audio.

Naim is daartoe een samenwerking aangegaan met XPeri om de eigen internetradioserver in-house te brengen. Deze overgang verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid, maar ontsluit ook een reeks opwindende nieuwe functies, waaronder:

  • Toegang tot meer dan 45.000 stations wereldwijd
  • Geavanceerde metagegevens voor artiest-, nummer- en albumdetails op veel stations
  • Nadruk op audiostreams van hoge kwaliteit
  • Verbeterde stationcategorisering
  • Stationskunstwerk met hoge resolutie
  • Geautomatiseerd stations scannen
  • Toegang tot podcasts van het station, indien beschikbaar

Als onderdeel van deze upgrade zorgt de Focal & Naim-app ervoor dat favoriete stations en presets naadloos worden bijgewerkt, zodat ze met de nieuwe server werken. Zo bent is de gebruiker volgens Naim verzekerd van een ononderbroken luisterervaring.

Naim Audio: uitbreiding van streamingmogelijkheden

Naast het verbeteren van de internetradioservice breidt Naim Audio ook de streamingopties uit. Tidal's nieuwe 24-bit/192 kHz streaming-abonnement, TIDAL Max, wordt nu volledig ondersteund via zowel de Focal & Naim-app als Tidal Connect en dat levert een superieure audio-ervaring op. Daarnaast worden Chinese klanten beer ondersteund met Q-Play dat nu beschikbaar is op Naim-producten. QQ Music-gebruikers kunnen nu moeiteloos hun favoriete nummers streamen door hun Naim-apparaat rechtstreeks vanuit de QQ Music-app te selecteren, hetgeen zorgt voor een soepele en meeslepende luisterervaring.

De nieuwe software zal zich automatiwch aanbieden via de Focal & Naim app voor 2e generatie Uniti Mu-so, ND555, NDX 2, ND5 XS2 en de leden van de New Classic Series.

Meer weten? Kijk dan op de website van Naim Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE